Skip to main content

Για την τρίτη συνεχόμενη νίκη ο Ολυμπιακός κόντρα στη Ζαλγκίρις

KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Οι ''ερυθρόλευκοι'' φιλοξενούν απόψε στο ΣΕΦ(21:15, Novasports) την λιθουανική ομάδα με στόχο το ροζ φύλλο αγώνα και το ανέβασμα στην πρώτη τετράδα της Euroleague.

Με τον Σακίλ Μακίσικ και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να επιστρέφουν και να λύνουν σε μεγάλο βαθμό τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί απόψε (21:15, Novasports) στο ΣΕΦ την Ζαλγκίρις Κάουνας.

Οι ”ερυθρόλευκοι” με νίκη φτάνουν τις τρεις συνεχόμενες, ανεβαίνουν στο 6-4 και πατάνε στην πρώτη τετράδα της Euroleague.

Το παιχνίδι φυσικά δεν θα είναι εύκολο, κάτι που ξεκαθάρισε και ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας, μιλώντας για τον αντίπαλο από την Λιθουανία.

Χαρακτηριστικά τα λόγια του κόουτς Μπαρτζώκα ήταν τα εξής:

«Η Ζαλγκίρις είναι μια φοβερά επικίνδυνη ομάδα. Καταρχήν έχασε από τον Παναθηναϊκό, όπως έχασε. Έκανε πέντε – έξι λάθη στις τελευταίες επιθέσεις, για να χάσει στον πόντο. Αυτό σημαίνει ότι ήλεγχε το παιχνίδι εκτός έδρας. Νομίζω ότι όποιος ξέρει μπάσκετ και παρακολουθεί την Ευρωλίγκα, ξέρει πως είναι μια ομάδα που πηγαίνει πάντα για να παίξει για τη νίκη. Έχει πολύ καλή εκτέλεση επιθετικά, κάνουν καλά σκριν, έχουν καλά plays, έχουν ομοιογένεια με τον προπονητή και ένα κορμό παικτών.

Επίσης αμυντικά είναι μια ομάδα hustle. Έχει παίκτες όπως ο Χέις που είναι πολύ καλός αμυντικά, αλλά και όλη η ομάδα επιτίθεται στην μπάλα. Πρέπει, λοιπόν, να έχεις και εσύ καλή εκτέλεση, να έχεις υπομονή, να μείνεις στο πλάνο και να πασάρεις καλά την μπάλα. Επαναλαμβάνω, είναι μια ομάδα που παρότι μπορεί να θεωρηθεί ομάδα έδρας, λόγω του κοινού της και του γηπέδου που είναι πάντα sold out, πάντα παίζει και εκτός έδρας καλά. Είναι μια ομάδα που είναι συμπαγής και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να την υποτιμήσεις».