Skip to main content

O Παναθηναϊκός αναζητά την τρίτη σερί νίκη στη Euroleague

Φωτ. ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Οι «πράσινοι» φιλοξενούν απόψε τη Βίρτους Μπολόνια στο ΟΑΚΑ με στόχο το 3/3 και το πέμπτο ροζ φύλλο αγώνα στη φετινή διοργάνωση

Δύσκολη η αποστολή των Πρασίνων απέναντι στη φορμαρισμένη Βίρτους Μπολόνια στο ΟΑΚΑ, με τις απουσίες του Ιωάννη Παπαπέτρου και του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, για να πατήσει οχτάδα ο Παναθηναϊκός.

Οι Πράσινοι προέρχονται από τη νίκη της Τετάρτης απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού με 73-71 και οδηγήθηκαν στην 9η θέση της Euroleague με σκορ 4-4.

Παράλληλα η Βίρτους Μπολόνια προέρχεται από την εκτός έδρα νίκη απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο στο ντέρμπι του Μιλάνο με σκορ 79-86 και τώρα είναι στην 3η θέση της Euroleague με σκορ 6-2.

Ο Προπονητής του Παναθηναικού Εργκίν Αταμάν δήλωσε στην πρόσφατη media day του Παναθηναικού:

«Η Βίρτους παίζει καλό μπάσκετ, ειδικά με τον Σενγκέλια κάτω από το καλάθι. Είναι πολύ αποτελεσματικός. Επίσης και ο Μπελινέλι είναι εξαιρετικός στο ξεκίνημα της σεζόν. Έρχονται από ένα καλό παιχνίδι κόντρα στο Μιλάνο, που συνδυάστηκε από μια εμφάνιση έκπληξη του Λούντμπεργκ. Βρήκαν τρόπο να πάρουν έξι νίκες. Κάποιες φορές βέβαια , είχαν και κακά παιχνίδια , όπως η εντός έδρα ήττα από τη Ζαλγκίρις ή η βαριά ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης».

Σημείωσε ακόμη: «Στην επίθεση κάποιες φορές παίζουμε εξαιρετικά και άλλες φορές, όπως χθες, δεν τα πάμε τόσο καλά. Χάσαμε εννέα βολές στο πρώτο ημίχρονο . Όταν κυκλοφορούμε την μπάλα , κερδίζουμε φάουλ και χάνουμε τις βολές ,αυτό έχει αρνητική επίδραση στην ομάδα. Ελπίζω πως αύριο θα έχουμε καλύτερα ποσοστά στις βολές και στα ελεύθερα σουτ».

Ν.Κ.