Skip to main content

Τα «γυρίζει» τώρα για τη Super League ο πρόεδρος της Ατλέτικο

Ο Ενρίκε Σερέζο ισχυρίστηκε ότι η ομάδα του αποσύρθηκε το 2021 υπό το φόβο κυρώσεων από την UEFA, ενώ ο σύλλογος είχε έμμεσα απορρίψει την ιδέα μιας ελίτ Λίγκας.

Ο πρόεδρος της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ενρίκε Σερέζο, ισχυρίστηκε ότι ο σύλλογος αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ λόγω της απειλής κυρώσεων από την UEFA.

Οι «Ροχιμπλάνκος» ήταν ένας από τους 12 συλλόγους που εντάχθηκαν στο σχέδιο τον Απρίλιο του 2021, αλλά απέσυραν την υποστήριξή τους μερικές μέρες αργότερα, με μια δήλωση του συλλόγου που ανέφερε ότι «είναι απαραίτητη η αρμονία σε ολόκληρο τον σύλλογο» και πως «η αθλητική αξία πρέπει να υπερισχύει όλων των άλλων κριτηρίων».

Οι εγχώριοι αντίπαλοί τους, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, είναι οι μόνοι ιδρυτικοί σύλλογοι που διατηρούν την υποστήριξή τους για τη Super League, μετά την αποχώρηση της Γιουβέντους τον Ιούνιο κι αφού και οι άλλες εννέα εμπλεκόμενες ομάδες είχαν ήδη αποχωρήσει.

«Πιστεύω ότι η Super League είναι καλή για το ισπανικό ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Σερέζο στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero. «Χωρίς τη Super League, η Premier League έχει κερδίσει επειδή έχει πάρει όλους τους καλύτερους παίκτες».

«Η Ατλέτικο έφυγε (από τη Super League) επειδή δεν θέλαμε να μας επιβληθεί κύρωση από την UEFA».

Τα σχόλια του Σερέζο έρχονται μέρες αφότου ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ είπε ότι μια Super League μπορεί να είναι η αρχή μιας «νέας εποχής για το καλό του ποδοσφαίρου».

naftemporiki.gr