Skip to main content

Αντετοκούνμπο: Δεν έχουμε καταλάβει ποιοι είμαστε ακόμα, ψάχνουμε ταυτότητα

Benny Sieu / USA TODAY Sports

O Greek Freak μίλησε για τη νέα αγωνιστική εποχή των Μιλγουόκι Μπακς και τον χρόνο που χρειάζεται η ομάδα για να αφομοιώσει τα θέλω του νέου προπονητή

Στις δέκα πρώτες αγωνιστικές της regular season του NBA, οι Μιλγουόκι Μπακς μετρούν έξι νίκες και τέσσερις ήττες. Το ξεκίνημα δεν είναι το ιδανικότερο και πάνω στο παρκέ τα «ελάφια» δείχνουν ότι ψάχνονται ακόμη.

Με double double του Αντετοκούνμπο οι Μπακς επέστρεψαν στις νίκες

Τόσο, ώστε να αφομοιώσουν τα θέλω του νέου προπονητή, Έντριαν Γκρίφιν, όσο και για να βάλουν στην εξίσωση τον νέο σούπερ σταρ της ομάδας, Ντάμιαν Λίλαρντ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και μίλησε για τις αγωνιστικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα του.

«Νομίζω ότι ακόμα προσπαθούμε να βρεθούμε. Να βρούμε ποιοι προσπαθούμε να γίνουμε αμυντικά και επιθετικά. Το βλέπετε κι εσείς. Στην Ιντιάνα και στο Ορλάντο δεν ήμασταν εμείς αμυντικά, αλλά σήμερα ήμασταν καλύτεροι. Σε κάποια παιχνίδια θα έχουμε ρυθμό και σε κάποια όχι. Προσπαθούμε να βρούμε τι δουλεύει και τι όχι. Προσπαθούμε να βρούμε μία ταυτότητα. Το 1ο με το 5ο και το 10ο ματς δεν είναι ίδιο στα μάτια μου, που είμαι εδώ 11 χρόνια. Αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Δεν είμαστε καν κοντά σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε, να συνεχίσουμε να βλέπουμε βίντεο, να εμπιστευόμαστε το πλάνο μας, να δούμε πού βρισκόμαστε. Να δούμε τι δουλεύει και τι όχι» είπε αρχικά ο Έλληνας σούπερ σταρ και συνέχισε:

«Να ξέρουμε ποιος θα πάρει τη μπάλα στο τέλος. Για παράδειγμα, στην πρώτη περίοδο ξέρουμε πως ο Λίλαρντ είναι επιθετικός και πρέπει να του δώσουμε ρυθμό. Όταν μπαίνει ο Πέιν, πρέπει να παίζουμε πιο σκληρά. Σιγά-σιγά θα δούμε τι δουλεύει και τι όχι. Έχουμε ακόμα 72 παιχνίδια και τα playoffs και ελπίζω να βρισκόμαστε εκεί που θέλουμε στο τέλος της σεζόν. Ίσως κάνω λάθος, αλλά πιστεύω ότι ακόμα δεν έχουμε καταλάβει ποιοι είμαστε στην πραγματικότητα. Αλλά είναι ok, δεν είναι κακό. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος για πανικό ακόμα. Αν είχα το ίδιο συναίσθημα στον αγώνα Νο72, θα είχα πανικοβληθεί λίγο. Σιγά-σιγά όμως θα βρούμε τη λύση, πώς να παίζουμε μαζί και να παίρνουμε νίκες».