Skip to main content

Ο Βεζένκοφ έλαμψε και ο προπονητής των Κινγκς του έβγαλε το καπέλο

Chris Nicoll-USA TODAY Sports

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στη νίκη επί των Καβαλίερς και ο Μάικ Μπράουν τόνισε πως ''δεν έχει ταβάνι''.

Tην καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς έκανε τα ξημερώματα της Τρίτης ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Σάσα Βεζένκοφ στη νίκη επί των Καβαλίερς.

Ο Βεζένκοφ έπαιξε για 17 λεπτά και είχε 11 πόντους με 1/1 δίποντο και 3/5 τρίποντα, καθώς επίσης 2 ριμπάουντ και 1 λάθος.

Η απόδοση αυτή… ανάγκασε τον προπονητή της ομάδας, Μάικ Μπράουν να μιλήσει με τα πλέον κολακευτικά λόγια για τον περσινό mvp της Euroleague:

«Ο Σάσα μάς έδωσε μεγάλη ώθηση. Έχει φοβερή αντίληψη του παιχνιδιού και στις δύο πλευρές του παρκέ. Έβαλε κάποια μεγάλα σουτ σήμερα, θα μπορούσε να βάλει και ένα τέταρτο τρίποντο αλλά η μπάλα μπήκε και βγήκε. Με έναν τέτοιον παίκτη στο παρκέ, υπάρχει περισσότερος χώρος για τους υπόλοιπους.

Αναγκάζει τους αντιπάλους να το σκεφτούν δύο φορές για να κάνουν περιστροφές. Επιπλέον κάνει πολλά άλλα μικρά πράγματα. Έβαλε ένα τρίποντο τρέχοντας στον αιφνιδιασμό για να πάει στη γωνία και να βρει ελεύθερο σουτ. Μπορεί να μη φαίνεται στην στατιστική, αλλά όταν κάνει τέτοιες κινήσεις συμβαίνουν καλά πράγματα στην ομάδα», τόνισε αρχικά και συνέχισε:

«Όσο περισσότερο παίζει, τόσο καλύτερος γίνεται. Ακόμη και αμυντικά, αντιλαμβάνεται τις περιστροφές, είναι ένας ψηλός και δυνατός παίκτης που αντέχει τα χτυπήματα. Δουλεύει πολύ σκληρά και πιστεύω πως δεν έχει ταβάνι. Αρχίζει και βρίσκει ρυθμό, όσο περισσότερο παίζει».