Skip to main content

Πογέτ: Ο βοηθός μου είναι απλήρωτος οκτώ μήνες

Ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός προπονητής αποκάλυψε το λόγο της απουσίας του βοηθού του, με την ΕΠΟ να απαντά ότι αυτό γίνεται επειδή ο Ταρίκο δεν έχει βγάλει ελληνικό ΑΦΜ.

Η Εθνική ομάδα συγκεντρώθηκε χθες (13/11) ενόψει των προσεχών αγωνιστικών υποχρεώσεών της με τη Νέα Ζηλανδία (φιλικός, 17/11) και τη Γαλλία (προκριματικοί Euro 2024, 21/11), με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γκουστάβο Πογέτ να στρέφει τα φώτα πάνω του.

Μετά την προ ολίγου καιρού δήλωσή του ότι βρίσκεται σε αναζήτηση δουλειάς γιατί το συμβόλαιό του δεν προβλέπει ανανέωση, αυτή τη φορά αποκάλυψε ότι ο άμεσος συνεργάτης του, Μαουρίσιο Ταρίκο, είναι απλήρωτος από την ΕΠΟ για οκτώ μήνες.

Η δήλωση έγινε στη χθεσινή media day της Εθνικής ομάδας κι ενδεχομένως να αποτελέσει προάγγελο εξελίξεων στην Εθνική ομάδα.

«Θέλω να σας ενημερώσω για κάτι και δεν θα δεχτώ κάποια ερώτηση. Ο Μαουρίσιο Ταρίκο ο βοηθός μου δεν είναι εδώ. Δεν έχει πληρωθεί από την ομοσπονδία εδώ και 8 μήνες. Θέλουμε κάποιους κανόνες, δεν έχει να κάνει με τα χρήματα αλλά με τον σεβασμό. Δυστυχώς δεν θα έχουμε τον Ταρίκο αυτή την εβδομάδα», είπε ο Πογέτ.

Μιλώντας για τα επικείμενα παιχνίδι της Εθνικής, υπογράμμισε: «Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τα πλέι οφ του Μαρτίου. Θα χρησιμοποιήσουμε το ματς με τη Γαλλία σαν ένα τεστ, για το πως μπορούμε να σταθούμε απέναντι σε καλύτερες ομάδες. Με την Ολλανδία είδαμε πράγματα που θέλαμε, τα θέλουμε και με τη Γαλλία».

Και συνέχισε: «Προσπαθώ να πείσω τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας για να αποκτήσουμε προπονητικό κέντρο. Αλλά υπάρχει και ένα όριο στο τι μπορώ να κάνω. Η σχέση με τους φιλάθλους είναι σε πολύ καλό σημείο και θα πρέπει να παίξουμε δίχως αυτούς.»

Λίγη ώρα αργότερα η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, αναφέροντας: «Ο κ. Ταρίκο παρά τις επανειλημμένες προτροπές των οικονομικών υπηρεσιών της ΕΠΟ, αρνείται μέχρι και σήμερα να λάβει ελληνικό ΑΦΜ. Για το λόγο αυτό δεν μπορεί να εκδώσει νόμιμο παραστατικό και για τον ίδιο λόγο δεν μπορεί η ΕΠΟ να καταβάλει την αμοιβή του».

Αγωνιστικά, στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, συμμετείχαν οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές που έχουν κληθεί από τον Γκουστάβο Πογέτ:

Αθανασιάδης, Πασχαλάκης, Διούδης, Βλαχοδήμος, Γούτας, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Τζαβέλλας, Μπάλντοκ, Γιαννούλης, Ρότα, Σάλιακας, Τσιμίκας, Βαγιαννίδης, Αλεξανδρόπουλος, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης, Γαλανόπουλος, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Σιώπης, Χατζηγιοβάνης, Κωνσταντέλιας, Μασούρας, Πέλκας, Φούντας, Ιωαννίδης, Παυλίδης.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης αναμένεται να ενσωματωθεί αύριο στην αποστολή, από την οποία αποδεσμεύτηκε λόγω τραυματισμού ο Γιάννης Παπανικολάου. Η αυριανή προπόνηση της Εθνικής Ομάδας θα πραγματοποιηθεί εκ νέου στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, στις 17:30 και θα κλειστή για το κοινό και τον Τύπο.