Skip to main content

Ο νόμος του Φορτούνη

Με τον Ολυμπιακό να σπαταλά το πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη, η είσοδος του διεθνή άσου άλλαξε τη ροή του αγώνα κι επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να φύγουν νικητές από την αρκαδική πρωτεύουσα.

Στην Τρίπολη και στον αγώνα με τον Αστέρα για την 11η ημέρα του πρωταθλήματος, τη διαφορά για τον Ολυμπιακό έκανε ένας πρώην παίκτης των Αρκάδων, ο Κώστας Φορτούνης.

Με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να ξεκινά μια ενδεκάδα με εκτεταμένο rotation αλλά να μην δικαιώνεται, αφού σπατάλησε το πρώτο ημίχρονο σε μια ανούσια υπεροχή, ο Ισπανός στράφηκε στον πάγκο του και σε παίκτες που ήθελε να ξεκουράσει μετά τη δοκιμασία του Λονδίνου.

Μέσα ο Ποντένσε, μέσα ο Μασούρας, μέσα και ο Φορτούνης στο 63΄, με τον διεθνή άσο να αναδεικνύεται σε καταλύτη της συνάντησης σημειώνοντας και τα δύο γκολ της ομάδας του στη νίκη με 2-0, δέκατη στην Ιστορία των «ερυθρόλευκων» στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Ο αγώνας είχε ρυθμό από την αρχή, με τους γηπεδούχους να έχουν μια καλή στιγμή στο 6ο λεπτό, όταν ο Σουρλής έκανε την κούρσα και σέντραρε από τα δεξιά αλλά η μπάλα πέρασε οριακά μπροστά από τον αμαρκάριστο Μιριτέλο. Δυο λεπτά αργότερα ήταν η έμπνευση του Σκάρπα που ανάγκασε τον Παπαδόπουλο σε επέμβαση.

Ένα καλό σουτ του Έσε έφυγε πάνω από το δοκάρι στο ημίωρο και αυτό ήταν όλο το πρώτο ημίχρονο, με τον Μπιέλ να είναι γι΄ άλλη μια φορά «αόρατος», τον Ελ Κααμπί να παίζει συνέχεια στο όριο του οφσάιντ και τους Σκάρπα, Σολμπάκεν εκτός ρυθμού.

Εν τέλει, η τρίτη αλλαγή του Μαρτίνεθ έδωσε τη λύση. Ο Φορτούνης πέρασε στο παιχνίδι στο 63΄ κι έξι λεπτά αργότερα νίκησε με συρτό σουτ τον Παπαδόπουλο για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι στο 88΄ έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά ο Καλτσάς δεν έβαλε καλά το κεφάλι στη σέντρα του Άλβαρες. Στο 90΄+5 ο Αστέρας κέρδισε κόρνερ και ο Παπαδόπουλος κατέβηκε στην περιοχή του Πασχαλάκη.

Το κόρνερ εκτελέστηκε, δημιουργήθηκε σύγχυση στην περιοχή και τελικά ο Γιόβετιτς απομάκρυνε, με τον Φορτούνη να φεύγει μόνος μπροστά και σε άδεια εστία να γράφει το τελικό 0-2 με το 11ο γκολ της καριέρας του απέναντι στην πρώην ομάδα του.