Skip to main content

Σταμούλης και Μαρινάκου νικητές στα 10 χλμ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Τα δρώμενα για τον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ξεκίνησαν από σήμερα με τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων ΟΠΑΠ, όπου πρώτευσαν ο Νίκος Σταμούλης και η Αναστασία Μαρινάκου.

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, o 40ός Μαραθώνιος Αθήνας, ξεκίνησε με τον αγώνα δρόμου 10χλμ. ΟΠΑΠ.

Το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε με πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του στίβου αλλά και απλούς πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να διασκεδάσουν μαζί τρέχοντας στους δρόμους της πρωτεύουσας, με τον πρώτο τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο να δίνει το μήνυμα της γιορτής.

Στο 10άρι των ανδρών, ο Νίκος Σταμούλης επικράτησε και «έκοψε» πρώτος την κορδέλα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Με χρόνο 31:19 o 21χρονος πρωταθλητής αναδείχθηκε νικητής, ενώ ο Γιώργος Σταμούλης (AΟ Παλαιού Φαλήρου) τον ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 31:34 και ο Τσέχος Γιάνις Μάτς τερμάτισε τρίτος με 33:41.

Νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ο Γιώργος Σταμούλης, ακολούθησε ο Μανώλης Πουρίκας (ΓΣ Νίκη Βύρωνα) με 32.06 και στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Αλέξανδρος Σούκουλης (Παναξιακός) 32.23.

«Είναι μία από τις πιο ωραίες διοργανώσεις στη χώρα, ο κόσμος μάς εμψύχωνε στον δρόμο και μας βοήθησε σε όλη τη διαδρομή. Ο επόμενος στόχος είναι ο ανώμαλος δρόμος την επόμενη εβδομάδα στα Τρίκαλα και για τη συνέχεια της σεζόν έχω στόχο να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ στα 5χλμ. και στα 10χλμ.», δήλωσε ο νικητής, Νίκος Σταμούλης.

Η πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων Αναστασία Μαρινάκου ήταν αυτή που μπήκε πρώτη στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και πήρε τη νίκη στον αγώνα δρόμου 10χλμ. ΟΠΑΠ στις Γυναίκες, λαμβάνοντας το χειροκρότημα του κοινού.

Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού, που επανήλθε από τραυματισμό, διένυσε την απόσταση σε 34:10 και κατάφερε να κατακτήσει ξανά τον τίτλο στο αγώνισμα, δείχνοντας πως παρά την ταλαιπωρία της από τον τραυματισμό έχει επιστρέψει.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Η ίδια, μετά τον τερματισμό, μιλώντας στον ΣΕΓΑΣ δήλωσε: «Είχα φτάσει σε σημείο να νομίζω πως δεν θα ξανατρέξω. Τώρα είμαι πολύ χαρούμενη γιατί είμαι με δυόμιση μήνες προετοιμασία. Είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά, θέλω πραγματικά να προσπαθήσω να πάω Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι το όνειρό μου αλλά δυστυχώς δεν είμαι τόσο τυχερή».

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Ειρήνη Τσουπάκη με χρόνο 34:55 και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Κατερίνα Κουτλή με 35:56, η οποία πέρυσι ήταν τέταρτη και φέτος κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

Η ίδια κατάταξη ισχύει και για το πανελλήνιο πρωτάθλημα.