Skip to main content

Η ΑΕΚ έπεσε πάνω στον ανίκητο Λόπεθ και έχασε 2-0 από την Μαρσέιγ

REUTERS/Louiza Vradi

Η Ένωση τα έχανε, οι Μασσαλοί που είχαν σε σπουδαίο βράδυ τον τερματοφύλακά τους, τα έβαλαν και πέρασαν νικηφόρα από την Opap Arena.

Δεν τα κατάφερε απόψε η ΑΕΚ κόντρα στην Μαρσέιγ. Η Ένωση ηττήθηκε με 2-0 από την γαλλική ομάδα, η οποία ήταν κυνική στην τελική προσπάθεια και είχε ως mvp τον πορτιέρε, Λόπεθ που κατέβασε ρολά.

Το παιχνίδι στο ξεκίνημά του ήταν αρκετά ισορροπημένο, με την Μαρσέιγ να έχει στο 17′ την πρώτη καλή στιγμή με σουτ του Κοντογκμπιά που πέρασε άουτ.  Οι Γάλλοι οκτώ λεπτά αργότερα, από το πουθενά άνοιξαν το σκορ, παγώνοντας την Opap Arena. Ο Κλος εκτέλεσε το κόρνερ,  ο Αθανασιάδης έκανε άστοχη έξοδο και ο Μπεμπά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Η Ένωση αντέδρασε, πίεσε, βελτίωσε την εικόνα της αλλά δεν είχε την μεγάλη φάση για την ισοφάριση. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου στο 33′ αλλά ο Αθανασιάδης είπε ”όχι” στον Μπεμπά.

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση μπήκε φουριόζα και στο 51′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία να πηγαίνει πάνω στον Λόπεθ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ισπανός κίπερ έκανε ακόμη μία σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Γκατσίνοβιτς. Στο 62′ ο Αθανασιάδης κράτησε όρθια την ΑΕΚ σε σουτ του Βιτίνια. Η ΑΕΚ συνέχισε να είναι ανώτερη και στο 68′ ο Μπεμπά έσωσε την Μαρσέιγ στο σουτ του Άμραμπατ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά επικίνδυνοι στις κόντρα επιθέσεις και στο 80′ ο Βιτίνια σημάδεψε το δοκάρι της ΑΕΚ! Η ομάδα του Αλμέιδα στα τελευταία λεπτά αύξησε την πίεσή της αλλά ο Λόπεθ ήταν ανίκητος, βγάζοντας και την κεφαλιά του Τσούμπερ στο 89′ ενώ λίγες στιγμές αργότερα οι Γάλλοι έδιωξαν πάνω στην γραμμή.

Η Ένωση δεν μπορούσε να ισοφαρίσει και στο 93′ η Μαρσέιγ… καθάρισε το ματς, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 με τον Σαρ μετά από ασίστ του Βερετού. Πάντως, ο Λόπεθ δεν σταμάτησε να αποκρούει έχοντας ακόμη μια επέμβαση σε σουτ του Τσούμπερ.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μπράιτον νίκησε 2-0 τον Άγιαξ εκτός έδρας, με γκολ του Φατί στο 14′ και του Αντίγκρα στο 53′.

Η βαθμολογία του ομίλου: Μαρσέιγ 8, Μπράιτον 7, ΑΕΚ 4, Άγιαξ 2.