Skip to main content

Βραδιά Ευρώπης για τις ελληνικές ομάδες

Η ΑΕΚ υποδέχεται τη Μαρσέιγ και ο ΠΑΟΚ την Αμπερντίν, ενώ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν εκτός έδρας αποστολές απέναντι σε Γουέστ Χαμ και Ρεν.

Έχοντας ήδη φτάσει στα μισά του δρόμου στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και του Κόνφερενς Λιγκ για την περίοδο 2023-24, οι τέσσερις ελληνικές ομάδες που μετέχουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA θα κάνουν απόψε (9/11) το τέταρτο βήμα τους.

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ θα υποδεχθεί τη Μαρσέιγ για το 2ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, με επιδίωξη να πληρώσει τους Φωκαείς με το ίδιο νόμισμα για την ήττα στη Μασσαλία (3-1), σε ένα παιχνίδι όπου αναμένεται να επιβεβαιωθεί η ισχυρή φιλία ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων.

Ο αγώνας της Νέας Φιλαδέλφειας θα ξεκινήσει στις 22:00, ενώ το άλλο παιχνίδι του ομίλου, εκείνο του Άμστερνταμ ανάμεσα σε Άγιαξ και Μπράιτον, θα αρχίσει στις 19:45. Στη βαθμολογία προηγείται η Μαρσέιγ με 5 βαθμούς, ΑΕΚ και Μπράιτον έχουν από 4 και ο Άγιαξ 2.

Επίσης στις 22:00, για τον 1ο όμιλο, θα γίνει η σέντρα στο στάδιο του Λονδίνου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Γουέστ Χαμ. Απέναντι στα «Σφυριά» η ελληνική ομάδα σημείωσε την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της στο γκρουπ ύστερα από εξαιρετική εμφάνιση, αλλά για να παραμείνει στη διεκδίκηση της πρόκρισης θα πρέπει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα θα ξεκινήσει στη Γερμανία και ο αγώνας της Φράιμπουργκ με την Μπάτσκα Τόπολα. Η Φράιμπουργκ και η Γουέστ Χαμ έχουν από 6 βαθμούς, ο Ολυμπιακός 4 και οι Σέρβοι έναν.

Περίπου δύο ώρες νωρίτερα, για τον 6ο όμιλο, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να ανταποδώσει τα «χρωστούμενα» στη Ρεν για την ήττα (2-1) στο «Απόστολος Νικολαΐδης» πριν από δύο εβδομάδες, αλλά για να πάρει αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που θα βρει.

Τόσο η αναμέτρηση στη Γαλλία όσο κι εκείνη ανάμεσα σε Μακάμπι Χάιφα και Βιγιαρεάλ θα ξεκινήσει στις 19:45. Τον όμιλο οδηγεί η Ρεν με 6 βαθμούς, ακολουθούν οι «πράσινοι» με 4, ενώ Βιγιαρεάλ και Μακάμπι έχουν 3 κι έναν αντίστοιχα, με το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι να έχει αναβληθεί για τις 6 Δεκεμβρίου.

Με νωπές τις δάφνες από το εντυπωσιακό πέρασμά του στο Φάληρο και παρακαταθήκη τις τρεις νίκες στα ισάριθμα προηγούμενα παιχνίδια του στον 7ο όμιλο, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την Αμπερντίν (19:45), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Κόνφερενς Λιγκ.

Με 9 βαθμούς ο «Δικέφαλος» οδηγεί τον όμιλο και θα διεκδικήσει την πρώτη θέση από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (6 βαθμοί), που θα παίξει απόψε στην έδρα της Ελσίνκι. Φινλανδοί και Σκωτσέζοι είναι μέχρι τώρα κομπάρσοι του γκρουπ, έχοντας από έναν βαθμό.