Skip to main content

Συγκρούσεις στη Νάπολη, συνελήφθησαν έντεκα Γερμανοί χούλιγκαν

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα χθες το βράδυ, παραμονή του αγώνα της ιταλικής ομάδας με την Ουνιόν Βερολίνου.

Δέκα Γερμανοί, οπαδοί της Ουνιόν Βερολίνου, συνελήφθησαν χθες το βράδυ στη Νάπολη για τις σοβαρές ταραχές που σημειώθηκαν στο κέντρο της ιταλικής πόλης, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Πρόκειται για μέλη των πιο εξτρεμιστικών γκρουπ των οπαδών της γερμανικής ομάδας, καθώς και για οπαδούς της Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, ιστορικής αντιπάλου της ναπολιτάνικης ομάδας και αδελφοποιημένης με την Ουνιόν Βερολίνου.

Οι χούλιγκαν, αφού αρνήθηκαν να υποβληθούν σε ελέγχους στον σιδηροδρομικό σταθμό πλατεία Γκαριμπάλντι, από τις 21:40 περίπου σχημάτισαν μια συμπαγή ομάδα περίπου 300 ατόμων, όλοι ντυμένοι με παρόμοιο τρόπο και με μια κόκκινη μπαντάνα στο πρόσωπο για να μην αναγνωριστούν, έγιναν πρωταγωνιστές σοβαρών πράξεων καταστροφής και αντίστασης.

Οι Γερμανοί προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και άλλες υλικές φθορές σε οδούς της πόλης, επιτέθηκαν επανειλημμένα στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες, ρόπαλα, μεταλλικές και ξύλινες ράβδους, κροτίδες και πυροτεχνήματα, ενώ κατέστρεψαν μια επιχείρηση που βρίσκεται στην πλατεία Ντάντε.

Την ίδια ώρα, προσωπικό του αστυνομικού τμήματος Σεκοντιλιάνο προχώρησε στη σύλληψη ενός ακόμη Γερμανού οπαδού, δράστη τραυματισμού, αντίστασης και βίας κατά δημοσίου λειτουργού.

Εναντίον των έντεκα Γερμανών θα εκδοθούν διεθνή μέτρα απαγόρευσης πρόσβασης σε χώρους διεξαγωγής αθλητικών εκδηλώσεων, με επείγουσα διαδικασία.

naftemporiki.gr