Skip to main content

O Σπόραρ λύτρωσε τον Παναθηναϊκό στη Λαμία

Με γκολ του Σλοβένου επιθετικού στο φινάλε, το «τριφύλλι» νίκησε 2-1 την ομάδα της Φθιώτιδας και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Λαμία, κινδύνεψε με απώλεια αλλά ο Άντρατζ Σπόραρ στο φινάλε του αγώνα λύτρωσε το «τριφύλλι» και χάρισε την νίκη στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με 2-1, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής.

Το παιχνίδι ξεκίνησε έχοντας καλό ρυθμό κι ένα δοκάρι για κάθε ομάδα, με τον Ιωαννίδη στο πρώτο λεπτά ο Παναθηναϊκός και τον Τσιλούλη στο 9΄ η Λαμία, με τους γηπεδούχους να έχουν άρτια ανασταλτική εικόνα και να βάζουν δύσκολα στον Παναθηναϊκό.

Παρά την μέτρια αγωνιστική εικόνα του το «τριφύλλι» άνοιξε το σκορ στο 31΄ με φοβερό σουτ του Μλαντένοβιτς έξω από την περιοχή. Στο 39′ ο Μαρτίνεθ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, στέλνοντας την μπάλα άουτ αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο δεύτερο μέρος η Λαμία ήταν καλύτερη και ο Καρλίτος στο 64΄ έφερε το ματς στο 1-1. Ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα στο 83΄ μετά την αποβολή του Αράο με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Ακούνια.

Τελικά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ της νίκης στο 89΄, όταν ο Μπερνάρντ με υπέροχη μπαλιά «σέρβιρε» και ο Σπόραρ με το κεφάλι έκανε το 2-1.

Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντεπίθεση, με τον Παλάσιος να ανατρέπεται στην περιοχή απ’ τον Κόσελεφ.

Ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια στο 90΄+8΄, με τον Μανούχο να σφυρίζει αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα και τον Παναθηναϊκό να παίρνει ένα πολύ μεγάλο διπλό.