Skip to main content

Ήττα με ψηλά το κεφάλι για τον Ολυμπιακό

Η έλλειψη βάθους στον πάγκο τη δεδομένη στιγμή και το κακό πρώτο δεκάλεπτο στοίχισαν στον Ολυμπιακό την ήττα με 2 πόντους από τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε στο τέλος του αγώνα το κάκιστο πρώτο δεκάλεπτο, όταν βρέθηκε να χάνει με 29-14, αφού αν κι επέστρεψε από το -16 στην έδρα της Φενερμπαχτσέ και ισοφάρισε δύο φορές (71-71, 74-74), ηττήθηκε με 79-77.

Οι «ερυθρόλευκοι» διάγουν «κακό φεγγάρι», έχουν περιορισμένο rotation, είναι κουρασμένοι και χωρίς ψυχολογία, αλλά θα μπορούσαν να έχουν στείλει το παιχνίδι στην παράταση έχοντας δική τους την τελευταία επίθεση.

Όμως, το «φλότερ» του Ουίλιαμς-Γκος πάνω από τον Παπαγιάννη στα 2΄΄ πριν τη λήξη βρήκε σίδερο, ο Μιλουτίνοφ πήδησε σε λάθος χρόνο και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα γνώρισε την τρίτη ήττα σε έξι αγώνες, ενώ το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη σημείωσε την πέμπτη νίκη του.

Νωρίτερα, καθοριστικά σημεία υπήρξαν τα δύο τρίποντα του Παπαγιάννη (15π.) στα τελευταία λεπτά και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.

Ο Πίτερς, με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν από τους πρωταγωνιστές της επιστροφής του Ολυμπιακού, που στο τρίτο δεκάλεπτο είχε σημειώσει επιμέρους σκορ 12-24.

Ο Κάναν είχε 15 πόντους με 3/6 τρίποντα, 13 ο Ουίλιαμς-Γκος και 12 ο Μιλουτίνοφ, που αγωνίστηκε με τενοντίτιδα. Γουόκαπ και Λαρεντζάκης έμειναν άποντοι κι αυτό έπαιξε επίσης το ρόλο του.

Κορυφαίος της Φενερμπαχτσέ ήταν ο Παπαγιάννης, ενώ τον ακολούθησε ο Πιερ με 14 πόντους και 10 είχε ο Μότλεϊ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία, σε δύο καθοριστικές φάσεις, με τους ανθρώπους τους να κάνουν λόγο μετά το παιχνίδι για «αλλοίωση αποτελέσματος».

Στην τελευταία φάση υποστηρίζουν ότι υπήρχε ξεκάθαρο φάουλ του Μαντάρ στον Γκος πριν αυτός σουτάρει, που θα ήταν 2/2 βολές, ενώ νωρίτερα είχε καταλογιστεί φάουλ στον Φαλ επί του Ντόρσεϊ που εκτέλεσε τρεις βολές, με το ριπλέι να δείχνει ότι δεν υπήρχε καν παράβαση…