Skip to main content

Κυρώσεις από την UEFA σε Μαυροβούνιο, Σερβία και Κροατία

Οι ποινές που επιβλήθηκαν αφορούν τους τελευταίους αγώνες των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Euro 2024.

Το όργανο ελέγχου, δεοντολογίας και πειθαρχίας της UEFA επέβαλε κυρώσεις στις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Σερβίας, της Κροατίας και του Μαυροβουνίου, μετά τα επεισόδια που συνέβησαν κατά την τελευταία διεθνή διακοπή.

Για την Κροατία, η κύρωση σχετίζεται με τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της στη διάρκεια του αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2024 με την Τουρκία. Συνολικά, 6.000 θέσεις θα μείνουν χωρίς θεατές για τον επόμενο εντός έδρας αγώνα, ενώ η κύρωση συνοδεύεται από πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Από την πλευρά της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, οι κυρώσεις είναι ισχυρότερες και ακολουθούν γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του προκριματικού αγώνα του Euro 2024 μεταξύ των δύο ομάδων.

Ένα αρκετά χαοτικό παιχνίδι στις εξέδρες και έξω από το γήπεδο, ανάμεσα στο άναμμα καπνογόνων, τη ρατσιστική συμπεριφορά μέχρι και τη μεταπώληση εισιτηρίων στη μαύρη αγορά.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η σερβική ομοσπονδία τιμωρήθηκε με συνολικό πρόστιμο που φτάνει σχεδόν τα 90.000 ευρώ, εκτός από την αναμέτρηση με κλειστές πόρτες για τον επόμενο εντός έδρας αγώνα της Εθνικής ομάδας.

Στο Μαυροβούνιο επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ και απαγόρευση πώλησης εισιτηρίων στους οπαδούς του για το επόμενο ταξίδι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Οι δύο χώρες πρόκειται επίσης να συζητήσουν το ποσό των αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν από οπαδούς του Μαυροβουνίου, οι οποίοι κατέστρεψαν περίπου 205 θέσεις στο στάδιο «Μαρακανά» του Βελιγραδίου.

naftemporiki.gr