Σε ισόβια κάθειρξη, με ελάχιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών, καταδικάστηκε ένας 92χρονος στη Βρετανία, για τον βιασμό και τη δολοφονία μίας γυναίκας πριν από σχεδόν 60 χρόνια.
Ο Ράιλαντ Χίντλεϊ κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της 75χρονης Λουίζα Νταν στο σπίτι της στο Μπρίστολ τον Ιούνιο του 1967.
BREAKING: Ryland Headley has been jailed for a minimum of 20 years for the rape and murder of Louisa Dunne. https://t.co/TC2ROCL7wW
Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube pic.twitter.com/wHTWmPFEmg
— Sky News (@SkyNews) July 1, 2025
Σύμφωνα με το Sky News, η σορός της γυναίκας, μητέρας δύο παιδιών, βρέθηκε από γείτονες αφότου ο Χίντλεϊ, τότε 34 ετών, εργαζόμενος στους σιδηροδρόμους, εισέβαλε με τη βία στο σπίτι και της επιτέθηκε.
Νέες έρευνες σχεδόν 60 χρόνια μετά
Η αστυνομία εντόπισε τότε ίχνη του δράστη στο σπίτι, ωστόσο εκείνη την εποχή δεν μπορούσε να γίνει ταυτοποίηση μέσω DNA.
Η υπόθεση παρέμεινε ανεξιχνίαστη για περισσότερα από 50 χρόνια, μέχρι που αστυνομικοί εξέτασαν στοιχεία από την αρχική έρευνα, βρίσκοντας μια αντιστοιχία DNA.
Ο Χέντλεϊ είχε στο μεταξύ συλληφθεί και φυλακιστεί για δύο ακόμη βιασμούς το 1977.
Ο 92χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, ωστόσο το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο.
Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο 92χρονος θα μπορούσε να συνδέεται και με άλλα ανεξιχνίαστα εγκλήματα.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












