Skip to main content

Η Ρεάλ παίρνει δάνειο 390 εκ. δολαρίων για την ανακαίνιση στο Μπερναμπέου

Το αρχικό κόστος για την ανακαίνιση του θρυλικού γηπέδου ξεκίνησε με εκτίμηση 617 εκ, δολάρια αλλά σχεδόν έχει διπλασιαστεί.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πρόκειται να δανειστεί 370 εκατομμύρια ευρώ (390 εκατομμύρια δολάρια) από θεσμικούς επενδυτές για να χρηματοδοτήσει το τελικό στάδιο ανακαίνισης του γηπέδου της, του θρυλικού «Σαντιάγο Μπερναμπέου», σύμφωνα με το Bloomberg.

Η «Βασίλισσα» έχει εξασφαλίσει αρκετά δάνεια από το 2019 για να πληρώσει για την αναμόρφωση του «Μπερναμπέου», με την JP Morgan να συμφωνεί δύο φορές με τους όρους δανεισμού.

Η εισφορά μετρητών θα οδηγήσει στην αύξηση της χωρητικότητας των θέσεων και στην εγκατάσταση ενός αφαιρούμενου γηπέδου για την ενίσχυση της δυνατότητας δημιουργίας εσόδων του χώρου (και) από άλλες εκδηλώσεις

Όλος ο δανεισμός, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου δανείου, πρέπει να εγκριθεί από τα μέλη του συλλόγου Real σε γενική συνέλευση. Αυτή, θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου και θα πρέπει να επικυρώσει τον τελευταίο γύρο των σχεδίων δανεισμού.

Η Ρεάλ εργάζεται για την ανακαίνιση του σταδίου της από το 2019, με τις αρχιτεκτονικές ομάδες GMP Arquitectos και L35 Ribas να επιβλέπουν το έργο.

Οι εργασίες, με τις οποίες θα αυξηθεί η χωρητικότητα του γηπέδου, θα επεκταθεί το μουσείο του συλλόγου και θα δημιουργηθεί ένα εμπορικό συγκρότημα, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Η εξειδικευμένη εταιρεία Legends συμβουλεύει τη Ρεάλ για το έργο ανακαίνισης, που είδε το κόστος να αυξάνεται από την αρχική πρόβλεψη των 617,2 εκατομμυρίων δολαρίων σχεδόν στο διπλάσιο, με τελικό στόχο την αύξηση των ετήσιων εσόδων του συλλόγου από το γήπεδο κατά 176,4 εκατομμύρια δολάρια.

naftemporiki.gr