Skip to main content

Κυρίαρχη ΑΕΚ «αφάνισε» τον ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ «κλείδωσε» την ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου στα αποδυτήρια της «Αγιά Σοφιάς», δεν την άφησε σε κανένα σημείο να πάρει «ανάσα» και έφτασε φυσιολογικά σε μια δίκαιη νίκη με 2-0.

Με μια στιβαρή, κυριαρχική και ουσιαστική εμφάνιση η ΑΕΚ αναδείχθηκε νικήτρια στην… αετομαχία της OPAP Arena επικρατώντας με 2-0 του ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής.

Η Ένωση περιόρισε σε ρόλο κομπάρσου τη μακεδονική ομάδα, δεν την άφησε να μπει καν στην περιοχή του Στάνκοβιτς και ούσα αποτελεσματική η ίδια, κέρδισε το δεύτερο από τα τρία εφετινά ντέρμπι στον α΄ γύρο, έχοντας μόνο την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό.

Η νταμπλούχος Ελλάδας έφτασε στους 20 βαθμούς και μείωσε στους δύο τη διαφορά από τον πρώτο Παναθηναϊκό, ενώ οι Θεσσαλονικείς παρέμειναν στους 17.

Τα δύο «εξάρια» του Ματίας Αλμέιδα ύψωσαν τείχος μπροστά από την περιοχή του Στάνκοβιτς και αποδιοργάνωσαν μεσοεπιθετικά τον ΠΑΟΚ, σε συνδυασμό με το διαρκές πρέσινγκ στο χώρο και τις γρήγορες ανακτήσεις, που έδιναν στους γηπεδούχους ευκαιρίες για γρήγορες μεταβάσεις στην επίθεση.

Η ΑΕΚ αχρήστευσε το συνδυαστικό παιχνίδι της μακεδονικής ομάδας και την κατέστησε ανίσχυρη επιθετικά, όπως εύγλωττα έδειχναν οι τελικές προσπάθειες των Θεσσαλονικέων με το πέρας του πρώτου ημιχρόνου, καθώς, απλώς, δεν υπήρχαν!

Οι Ενωσίτες προειδοποίησαν για τις διαθέσεις τους στο 14΄ με την κεφαλιά του Πόνσε στο οριζόντιο δοκάρι, από σέντρα του Ελίασον από τα αριστερά και άνοιξαν το σκορ τρία λεπτά αργότερα.

Το χρονόμετρο έδειχνε 17 λεπτά παιχνιδιού στην «Αγιά Σοφιά» και όλα ξεκίνησαν από ένα λάθος βολέ του Κοτάρσκι: ο Γιόνσον βρήκε τον Μάνταλο με κεφαλιά κι εκείνος με σέντρα ακριβείας στον Πινέδα έδωσε ευκαιρία στον Μεξικανό για το 1-0 κι εκείνος δεν την απεμπόλησε, σημειώνοντας με κεφαλιά το δεύτερο εφετινό τέρμα του στη Σούπερ Λίγκα.

Ίδιο το μοτίβο και στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ συνέχισε να «καταστρέφει» τον ΠΑΟΚ με την τακτική της και ο Στάνκοβιτς απολάμβανε την ωραία ατμόσφαιρα στην OPAP Arena!

Με το χρονόμετρο να έχει φτάσει στα 80 λεπτά οι παίκτες του Ρασβάν Λουτσέσκου είχαν να επιδείξουν στη στατιστική του αγώνα μόλις μία τελική κι εκείνη «ψεύτικη», αφού δεν επρόκειτο παρά για μια σέντρα του Μπάμπα που κατέληξε στην αγκαλιά του Αυστριακού τερματοφύλακα!

Πριν από αυτό όμως οι «Κιτρινόμαυροι» είχαν φτάσει σε σκορ ασφαλείας με τον Ελίασον στο 54΄. Η φάση ξεκίνησε πάλι από πίεση του Σιμάνσκι στην μπάλα που οδήγησε τον Εκόνγκ σε λάθος πάσα.

Ο Πολωνός μέσος έπαιξε το «1-2» με τον Πόνσε και σέντραρε από αριστερά, η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Σουηδός με έξοχο διαγώνιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά το αποτέλεσμα του ντέρμπι υπέρ της ομάδας του