Skip to main content

Ξένος: Είχα πει ότι δεν φεύγω από τη Βουδαπέστη χωρίς το χρυσό

Ο Έλληνας πρωταθλητής του Καράτε στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής -60kg Kumite στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην Ουγγαρία.

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ιστορία του ελληνικού καράτε σημειώθηκε στο 26ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών, Γυναικών. Το Σάββατο 28/10/2023 ο Στέφανος Ξένος στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής -60kg Kumite, νικώντας στην αρένα «Παπ Λάζλο» της Βουδαπέστης με 7-1 τον Καζάκο Καϊσάρ Αλπισμπάι.

Ένα χρυσό μετάλλιο που φέρνει την Ελλάδα στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Μόνο 8 χώρες ανέδειξαν παγκόσμιο πρωταθλητή στη Βουδαπέστη και ανάμεσά τους η Ελλάδα, ανήμερα 28ης Οκτωβρίου, ενώ μόλις 21 χώρες ανέβασαν αθλητή τους στο βάθρο, από τις 103 που συμμετείχαν.

Ο 23χρονος πρωταθλητής του Οδυσσέα Πετρούπολης γίνεται μόλις ο τέταρτος Έλληνας που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο, μετά τον Κώστα Παπαδόπουλο (1998), τον Δημήτρη Τριανταφύλλη (2010) και την Έλενα Χατζηλιάδου (2018).

«Ένα όνειρο μόλις πραγματοποιήθηκε. Εδώ στη Βουδαπέστη έζησα αυτό το όνειρο που είχα από παιδάκι. Πριν από τον μεγάλο τελικό είχα πει ότι δεν φεύγω από εδώ χωρίς το χρυσό! Πράγματι τα καταφέραμε και επιστρέφω έχοντας στη βαλίτσα μου ένα χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο», δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

«Το μετάλλιο αυτό το αφιερώνω στον αδελφό μου Διονύση. Ευχαριστώ όλους όσοι με στήριξαν, την οικογένειά μου που ήταν εδώ, τους προπονητές μου και την ομοσπονδία μας για τη στήριξη. Έχουν όλοι το δικό τους μερίδιο στην επιτυχία αυτή. Ευχαριστώ και τους φίλους μου, που ήρθαν μέχρι τη Βουδαπέστη για να μου κάνουν έκπληξη. Νομίζω δεν τους απογοήτευσα!».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, Θεόδωρος Σιετής, δήλωσε -μεταξύ άλλων- για την επιτυχία: «Ένα μεγάλο μπράβο στον Στέφανο, την οικογένειά του, σε όλη την ελληνική αποστολή και πάνω απ΄όλα στους αθλητές μας που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη Βουδαπέστη».

Συγχαρητήρια για την επιτυχία έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. «Στην κορυφή του κόσμου η χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Θερμά συγχαρητήρια στον Στέφανο Ξένο για το χρυσό μετάλλιο στα -60kg Kumite», ήταν το μήνυμα του κ. Βρούτση.