Skip to main content

Αλμέιδα: Οι παίκτες μου να απολαύσουν το παιχνίδι, δεν μπορούμε να λέμε για πίεση όταν υπάρχει πόλεμος

ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME

Ο Αργεντινός προπονητής της ΑΕΚ αναφέρθηκε στο αυριανό παιχνίδι της Μασσαλίας, θέλοντας να δει από τους παίκτες του να παίζουν ελεύθερα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Μαρσέιγ εκτός έδρας:

Για τα δύο ματς με τη Μαρσέιγ που έρχονται και τις απουσίες που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή: «Η δική μας νοοτροπία είναι να διατηρούμε πάντα την ίδια βάση. Γνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν πολύ δύσκολο. Κάθε παιχνίδι που παίζουμε πρέπει να είμαστε τέλειοι. Αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο με πολύ μεγάλους παίκτες, με ιστορία, με πάρα πολύ κόσμο που τους στηρίζει, με έναν προπονητή που μεταδίδει πάθος στην ομάδα του και την έχει αλλάξει. Είναι αρκετοί παίκτες που μας λείπουν, αλλά είμαι ήρεμος με αυτούς που έχω στη διάθεσή μου και ξέρω ότι θα τα πάνε καλά».

Για το ότι ο Γκατούζο είπε ότι ο ίδιος ήταν σκληρός αντίπαλος ως παίκτης και ότι το έχει μεταφέρει και στην ΑΕΚ: «Τον καιρό εκείνο σκεφτόμασταν με διαφορετικό τρόπο. Ο Γκατούζο επίσης ήταν πολεμιστής. Ήταν μια εποχή στην Ιταλία που οι ομάδες είχαν μοιράσει καλά τους ρόλους στους παίκτες, άλλοι ήταν δυνατοί, άλλοι τρέχανε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, και πιστεύω πως οι ομάδες του παίζουν με έναν παρόμοιο τρόπο με αυτόν που έπαιζε ο ίδιος. Η δική μου ομάδα παίζει πολύ καλύτερα από ότι έπαιζα εγώ».

Για το αν υπάρχει πίεση παίζοντας σε ένα τέτοιο γήπεδο: «Θεωρώ πως με το πάθος του κόσμου, μέσα σε ένα γήπεδο τέτοιο, κάθε ένας ακούγεται σαν να είναι ο τριπλάσιος αριθμός. Σέβομαι πάρα πολύ τον κόσμο της Μαρσέιγ. Έχω πολλές αναμνήσεις και καλές και όχι τόσο καλές σε αυτό το γήπεδο όταν ήμουν ποδοσφαιριστής. Αύριο θα είναι μια γιορτή. Είναι δύο ομάδες που προσπαθούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Δύο ομάδες που χαρακτηρίζονται από το πάθος τους για το ποδόσφαιρο, δύο ομάδες που οι παίκτες τους νιώθουν ότι ανήκουν στα κλαμπ που εκπροσωπούν και προσωπικά εγώ το απολαμβάνω που είμαι εδώ. Αύριο πρόκειται να το απολαύσω ακόμα περισσότερο γιατί η λέξη πίεση στο ποδόσφαιρο πιστεύω πως κάθε φορά πρέπει να τη χρησιμοποιούμε λιγότερο. Στον κόσμο υπάρχουν πόλεμοι. Εμείς θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που κάνουμε αυτό που σε όλους μας αρέσει. Επιθυμώ να δοθεί ένα καταπληκτικό θέαμα, οι ποδοσφαιριστές μας να αισθάνονται και να είναι ελεύθεροι και να μπορέσουμε να απολαύσουν το παιχνίδι και να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για τις απουσίες των Λιβάι Γκαρσία και Αραούχο: «Δεν με ανησυχεί τίποτα. Έχω πολλή εμπιστοσύνη στους παίκτες που κάνουμε καθημερινά προπόνηση. Κι αν μάχομαι για κάτι είναι για να τους δείξω ότι όλοι είναι ίσιοι. Αύριο θα πρέπει να δουλέψουμε ως ομάδα και όποιος κληθεί και να παίξει πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Δεν θα με ακούσετε μια μέρα πριν το ματς να προσπαθώ να βρω μια δικαιολογία. Έντεκα εναντίον έντεκα. Αυτός που θα ξυπνήσει καλύτερα θα κερδίσει και το παιχνίδι».

Για την προετοιμασία ενόψει του αγώνα: «Οι τρεις ομάδες που αντιμετωπίζουμε στον όμιλο έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αυτό διαφοροποιεί λίγο τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθούμε στο γήπεδο. Εδώ και αρκετό καιρό μελετάω τον αντίπαλο. Κάθε φορά λέω τι ωραία που παίζουν. Βλέπω κι εμείς όμως ότι τα πηγαίνουμε καλά. Αν χρειαστεί να αλλάξω κάτι σε σχέση με την Μπράιτον δεν θα άλλαζα τίποτα».

Για τη φιλία των οπαδών της ΑΕΚ και της Μαρσέιγ: «Αυτή η αδελφότητα είναι που ενώνει στο ποδόσφαιρο. Το πιο όμορφο κομμάτι που υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Πάντα όμως μέσα στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να κερδίζεις τον αντίπαλό σου. Ο δικός μας κόσμος θα μας στηρίξει και της Μαρσέιγ θα κάνει το ίδιο για την ομάδα. Όταν τελειώνει ένα ματς οι παίκτες ανταλλάσσουν φανέλες και αυτό που θέλουμε είναι και οι φίλαθλοι να αντιδρούν έτσι. Μακάρι αυτό να αποτελέσει παράδειγμα. Πάντα υπερασπιζόμαστε την ομάδα μας, δουλεύουμε για να πετύχουμε, κάνοντας αυτή την προσπάθεια θέλουμε να μας σέβονται γιατί αυτός είναι ο μεγαλύτερος σεβασμός που μπορούμε να δείξουμε και στον αντίπαλο».