Skip to main content

Ο Βινίσιους επαίνεσε τη Σεβίλλη για τα αντανακλαστικά της στον ρατσισμό

Οπαδός της Ανδαλουσιάνικης ομάδας αποβλήθηκε και παραδόθηκε στις αρχές μετά τη ρατσιστική κακοποίηση στον ποδοσφαιριστή της Ρεάλ, κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα.

Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ, επαίνεσε τη Σεβίλλη που απέπεμψε άμεσα έναν οπαδό της για «ξενοφοβική και ρατσιστική συμπεριφορά» και τον παρέδωσε στις αρχές, κατά τη διάρκεια της ισοπαλίας 1-1 των δύο συλλόγων το Σάββατο.

Ο Βραζιλιάνος διεθνής έγινε στόχος ρατσιστικών κακοποιήσεων σε πολλά στάδια της La Liga καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Ισπανία. Χθες, βίντεο από το στάδιο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» δείχνουν έναν άνδρα κι έναν νεότερο οπαδό να κάνουν ρατσιστικές χειρονομίες προς αυτόν στο 86ο λεπτό.

Η Σεβίλλη επιβεβαίωσε ότι ένας οπαδός εκδιώχθηκε από το γήπεδο και θα αντιμετωπίσει πειθαρχικά μέτρα από τον σύλλογο.

«Η Σεβίλλη καταδικάζει κάθε ρατσιστική και ξενοφοβική συμπεριφορά και θα συνεργαστεί στενά με τις αρχές για να διασφαλίσει ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Αυτή η συμπεριφορά δεν ανήκει στο σύλλογο», ενημέρωσε η ομάδα της Ανδαλουσίας.

Νωρίτερα φέτος, σε επτά άτομα επιβλήθηκαν πρόστιμα και απαγορεύσεις εισόδου στα γήπεδα για ρατσιστική κακοποίηση του Βινίσιους.

Σε ανάρτησή του στο X, ο διάσημος ποδοσφαιριστής ανέφερε: «Συγχαρητήρια στη Σεβίλλη για την γρήγορη τοποθέτηση και τιμωρία της σε ένα ακόμη θλιβερό επεισόδιο για το ισπανικό ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς, είχα πρόσβαση σε ένα βίντεο μιας άλλης ρατσιστικής πράξης στον αγώνα αυτού του Σαββάτου, που αυτή τη φορά έγινε από ένα παιδί. Λυπάμαι πολύ που δεν υπάρχει κανείς να σε εκπαιδεύσει. Επενδύω πολλά στην εκπαίδευση στη Βραζιλία για να δημιουργηθούν πολίτες με στάσεις διαφορετικές από αυτές», έγραψε μεταξύ άλλων.

naftemporiki.gr