Skip to main content

Στο στόχαστρο της πολιτικής η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Μετά το αίτημα από τη Lega του Σαλβίνι, για παραίτηση του προέδρου Γκραβίνα, το κόμμα της πρωθυπουργού Μελόνι ζητά παρέμβαση της CONI κι επιτροπεία

Ο κυκλώνας του ποδοσφαιρικού στοιχήματος έχει πυροδοτήσει πολιτική συζήτηση για τη διοίκηση της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIGC) τα τελευταία χρόνια, με ιδιαίτερη αναφορά στην προεδρία του Γκαμπριέλε Γραβίνα.

Μετά τη δήλωση του Ματέο Σαλβίνι του κόμματος Lega, που ζήτησε την παραίτηση του νούμερο ένα στο ιταλικό ποδόσφαιρο, με επακόλουθες απαντήσεις από τη μειοψηφία που διεκδικεί την αυτονομία του αθλητισμού έναντι της κυβέρνησης, ήρθε άλλη μια σκληρή επίθεση, αυτή τη φορά από το κόμμα της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, Fratelli di Italia.

«Το ιταλικό ποδόσφαιρο χρειάζεται απαραιτήτως αυτο-μεταρρύθμιση και το φαινόμενο του στοιχήματος αντιπροσωπεύει μόνο την κορυφή του παγόβουνου ενός συστήματος που χαρακτηρίζεται εδώ και αρκετό καιρό από αρνητικότητα και επεισόδια που καταδεικνύουν την αναποτελεσματικότητά του», δήλωσε ο Πάολο Μαρκέσκι, Επικεφαλής Αθλητισμού για την FdI.

«Έχουμε θέσει αυτό το θέμα αρκετές φορές και πιστεύουμε ότι η λύση σε όλα αυτά δεν αντιπροσωπεύεται από το αίτημα για παραίτηση του Γκραβίνα, που αφορά την αυτονομία του ποδοσφαιρικού συστήματος, αλλά μάλλον με την επαλήθευση εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για έναν επίτροπο στην FIGC. από την CONI (Ολυμπιακή Επιτροπή)».

Εάν ο δρόμος της διοίκησης δεν είναι βιώσιμος, «χρειαζόμαστε ακόμα ανάληψη ευθύνης από την πλευρά όλων, ξεκινώντας από τους συλλόγους που πρέπει πραγματικά να επενδύσουν στις ομάδες Νέων για να εγγυηθούμε ότι στο ποδόσφαιρό μας υπάρχουν περισσότεροι Ιταλοί παίκτες στη Serie A.: δεν πρόκειται για απλό σύνθημα αλλά για επείγουσα ανάγκη», κατέληξε ο Μαρκέσκι.

naftemporiki.gr