Skip to main content

Σε διαθεσιμότητα ο Ατάλ μετά από ανάρτηση για τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς

Ο σύλλογος του Αλγερινού αμυντικού, η γαλλική Νις, άφησε εκτός ομάδας «μέχρι νεωτέρας» τον ποδοσφαιριστή για ανάρτησή του που αφορούσε στη σύγκρουση που μαίνεται στη Μέση Ανατολή.

Ο Αλγερινός διεθνής Γιουσέφ Ατάλ τιμωρήθηκε από τη Νις για μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, ανακοίνωσε την Τετάρτη (18/10) ο σύλλογος της Ligue 1.

Ο αμυντικός, παίκτης της γαλλικής ομάδας από το 2018, διέγραψε την ανάρτηση. Μετά την επιστροφή του από την Εθνική Αλγερίας κλήθηκε αμέσως να μιλήσει με τον σύλλογο.

Οι μαχητές της Χαμάς σκότωσαν 1.300 Ισραηλινούς στις 7 Οκτωβρίου, στην πιο θανατηφόρα επίθεση παλαιστίνιων μαχητών στην ιστορία του Ισραήλ, ενώ το Ισραήλ απάντησε με εντατικές αεροπορικές επιδρομές που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 2.800 Παλαιστίνιους.

«Η Νις κατανοεί ότι ο παίκτης αναγνώρισε το λάθος του αφαιρώντας γρήγορα την κοινοποίηση της δημοσίευσης και ζήτησε τη γραπτή και δημόσια συγγνώμη του», ανέφερε η ομάδα σε δήλωση.

«Παρόλα αυτά, δεδομένης της φύσης της κοινής δημοσίευσης και της σοβαρότητάς της, ο σύλλογος πήρε την απόφαση να λάβει άμεσα τις πρώτες πειθαρχικές κυρώσεις εναντίον του παίκτη, πριν από αυτές που θα μπορούσαν να αποφασιστούν από τις αθλητικές και δικαστικές αρχές. Ως εκ τούτου, ο σύλλογος αποφάσισε να αναστείλει τον Γιουσέφ Ατάλ μέχρι νεωτέρας».

Ο Αλγερινός είχε ζητήσει νωρίτερα συγγνώμη για τη διαγραμμένη ανάρτηση. «Γνωρίζω ότι η ανάρτησή μου σόκαρε πολλούς ανθρώπους, κάτι που δεν ήταν η πρόθεσή μου, και ζητώ συγγνώμη», έγραψε ο 27χρονος Ατάλ στο Instagram την Κυριακή.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω την άποψή μου χωρίς καμία αμφισημία: καταγγέλλω σθεναρά κάθε μορφή βίας, οπουδήποτε στον κόσμο και υποστηρίζω όλα τα θύματα».

Η Νις είναι δεύτερη στη Ligue 1, ένα βαθμό πίσω από την Μονακό και το Σάββατο (21/10) φιλοξενεί την έκτη Μαρσέιγ.

Πηγή: Reuters