Skip to main content

Αποκλεισμός επτά μηνών στον Φατζόλι για το Στοίχημα

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής κατέληξε σε συμφωνία με την Εισαγγελία και θα εκτίσει τη μικρότερη δυνατή ποινή για τον στοιχηματισμό σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Μόνο η ανακοίνωση απομένει για να επισημοποιηθεί η τιμωρία του νεαρού μέσου της Γιουβέντους Νικολό Φατζόλι, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης στοιχηματισμού που κλονίζει γι΄ άλλη μια φορά τα ποδοσφαιρικά θεμέλια της Ιταλίας.

Μια απόφαση για την οποία όλα συντείνουν ότι θα εμπεριέχει σημαντική «έκπτωση» στην τελική ποινή, αφού ο ποδοσφαιριστής επέλεξε το δρόμο της συνεργασίας με τις Αρχές.

Χάρη στην αυτοδιάθεση και τις διάφορες συζητήσεις με την ομοσπονδιακή εισαγγελία ο Φατζόλι απέφυγε τον ελάχιστο αποκλεισμό των τριών ετών, όπως ορίζει το άρθρο 24 για ποδοσφαιριστές που στοιχηματίζουν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Αντ΄ αυτού θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό επτά μηνών, που σημαίνει ότι η τρέχουσα περίοδος τελειώνει πρόωρα γι΄ αυτόν αλλά είναι το μικρότερο δυνατό «κακό» που μπορούσε να του συμβεί και η επιβληθείσα ποινή η μικρότερη.

Ο παίκτης ομολόγησε τα πάντα στον εισαγγελέα κι εξέθεσε τον εθισμό του στον τζόγο. Μεταξύ άλλων, στις τελικές συνεντεύξεις, η ομάδα που τον βοηθούσε περιλάμβανε και τον ψυχίατρο Πάολο Τζάρε, ο οποίος παρακολουθεί τον Φατζόλι εδώ και δύο μήνες.

Όλα αυτά προκάλεσαν μια ισχυρή μείωση, σε σύγκριση με την τριετή νομοθετική κύρωση. Ο παίκτης της Γιουβέντους κατάφερε αρχικά να «ρίξει» την ποινή στο μισό, σύμφωνα με τον κώδικα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIGC) και στη συνέχεια να ζητήσει περαιτέρω ελάφρυνση, βάσει της συνεργασίας που παρέχει.

Τώρα, η Εισαγγελία θα ενημερώσει τον Γενικό Εισαγγελέα Αθλητισμού στην Ολυμπιακή Επιτροπή (CONI), Ούγκο Τάουτσερ, ο οποίος θα μπορεί να διατυπώσει κατηγορίες εντός δέκα ημερών και στη συνέχεια θα δοθεί το τελευταίο «πράσινο φως» από τον πρόεδρο της FIGC, Γκαμπριέλε Γκραβίνα.

Μέσα σε 15 ημέρες θα πρέπει να αποφασιστεί η καταλληλότητα της κύρωσης και να διατυπωθούν τυχόν παρατηρήσεις.

Μετά από αυτό το διάστημα, ελλείψει παρατηρήσεων, η προτεινόμενη συμφωνία καθίσταται οριστική, δημοσιεύεται με επίσημο δελτίο Τύπου και τίθεται σε ισχύ.

naftemporiki.gr