Skip to main content

Ο Τζιμ Ράτκλιφ φέρνει μεγάλη ανατροπή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο CEO και ο διευθυντής ποδοσφαίρου ενδέχεται να απομακρυνθούν αλλά ο Τεν Χαγκ θα παραμείνει εν μέσω αναθεώρησης της μεταγραφικής πολιτικής του συλλόγου.

Ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ αναμένεται να αναλάβει την ποδοσφαιρική λειτουργία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ως μέρος της συμφωνίας για την απόκτηση του 25% των μετοχών του συλλόγου.

Η αγορά από τον Ράτκλιφ ενός μειοψηφικού μεριδίου από την οικογένεια Γκλέιζερ αναμένεται να επικυρωθεί αυτή την εβδομάδα.

Ο επικεφαλής του κολοσσού των πετροχημικών, INEOS, αναμένεται να αναλάβει άμεσα τον έλεγχο των θεμάτων που σχετίζονται με τις αγωνιστικές επιδόσεις της ομάδας, με τους Times να αναφέρουν ότι οι εμπορικές και αθλητικές δραστηριότητες του συλλόγου πρόκειται να χωριστούν σε δύο ξεχωριστά μέρη.

Η γενική αναθεώρηση των λειτουργιών απόδοσης θα έχει προτεραιότητα για τον Ράτκλιφ, έναντι της αναβάθμισης του «Ολντ Τράφορντ».

Η αναθεώρηση του Ράτκλιφ εκτιμάται ότι δεν αποτελεί απειλή για τη θέση του Ολλανδού προπονητή Έρικ τεν Χαγκ, αλλά οι ανώτεροι αξιωματούχοι του συλλόγου θα περιμένουν με νευρικότητα τις εξελίξεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ρίτσαρντ Άρνολντ και ο διευθυντής ποδοσφαίρου Τζον Μέρτοου θα μπορούσαν να αναγκαστούν να παραιτηθούν από τους ρόλους τους.

Η INEOS έχει ήδη μελετήσει τη μεταγραφική πολιτική της Γιουνάιτεντ και την έκρινε πολύ σπάταλη, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα ανανεώσει τον τρόπο με τον οποίο εντοπίζονται και υπογράφονται νέοι παίκτες.

naftemporiki.gr