Skip to main content

Ζορίστηκε με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός

Η Ένωση χτύπησε το παιχνίδι στο άδειο ΣΕΦ αλλά τρία σερί τρίποντα των «ερυθρόλευκων» στο τελευταίο τρίλεπτο έκαναν τη διαφορά.

Με το σκορ ισόπαλο (69-69) 2’ και 50’’ πριν την λήξη, ο Ολυμπιακός πέτυχε τρία συνεχή τρίποντα με τους Λαρεντζάκη, Γουόκαπ και Κάνααν, τα οποία έκαναν το σκορ 78-69 45’’ πριν την λήξη και «σφράγισαν» τη νίκη του επί της ΑΕΚ με τελικό σκορ 79-71.

Το ματς στο «κεκλεισμένων των θυρών» ΣΕΦ, λόγω τιμωρίας των «ερυθρόλευκων» από πέρυσι, ήταν πολύ ανταγωνιστικό και κρίθηκε στο τέλος από τα τρία τρίποντα, παρότι συνολικά δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά πίσω από τα 6,75μ.

Ο Ολυμπιακός είχε συνολικά 8/22 τρίποντα έναντι 7/23 της Ένωσης, όμως, στα τελευταία δυόμιση λεπτά της αναμέτρησης, η Ένωση ήταν άστοχη έξω από τα 6,75 μέτρα δύο φορές με τον ΜακΛέμορ και μια με τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

Ο Λιθουανός φόργουορντ, που είχε ένα σύντομο πέρασμα από τους «ερυθρόλευκους» στην αρχή της σεζόν 2019-20, ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης με 23 πόντους (3/7 δίποντα, 4/5 τρίποντα).

Η ΑΕΚ είχε 4 παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ από τους νικητές αλλά είχε μόλις 15/40 δίποντα. Η Ένωση παραμένει χωρίς νίκη στην Basket League της φετινής αγωνιστικής χρονιάς, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που έκανε το «δύο στα δύο».

Ο Προμηθέας ζευγάρωσε επίσης τις νίκες του επικρατώντας με 87-75 της Καρδίτσας στην Πάτρα, έχοντας χτίσει διαφορά 27 πόντων από την πρώτη περίοδο.

Η ομάδα της Πάτρας ήταν καταιγιστική σε εκείνο το διάστημα, καθώς προηγήθηκε με 37-10 βάζοντας τις βάσεις για την επικράτηση.

Οι γηπεδούχοι πήραν σκορ σχεδόν από όλους τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν, με τον Κάουαν να τελειώνει στους 15 πόντους, τους Χρυσικόπουλο – Ετσενίκε με 13 και τον Κόνιαρη με 11.

Για την Καρδίτσα, που κρατά την αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο ο Δίπλαρος είχε 18 πόντους και ακολούθησαν ο Μπιουκάναν με 16 και ο Σάιμπερτ με 10.

Πηγή: ΕΣΑΚΕ