Skip to main content

Οι συμπαίκτες του Φατζόλι ήξεραν, ο Μπονούτσι σίγουρα

EPA/ROBERTO BREGANI

Οι ερευνητές επικεντρώνονται στις συνομιλίες στο κινητό του μέσου της Γιουβέντους και από αυτές φαίνεται να προέκυψε το όνομα του πρώην αμυντικού της ομάδας και νυν της Ουνιόν Βερολίνου.

Χθες, την πρώτη ημέρα που πέρασε χωρίς να αποκαλυφθεί άλλο όνομα ποδοσφαιριστή που εμπλέκεται στο σκάνδαλο του παράνομου στοιχήματος, άρχισαν να προκύπτουν οι πρώτες λεπτομέρειες σχετικά με τους (προς το παρόν) τρεις υπόπτους υπό έρευνα στις κοινές αλλά ξεχωριστές έρευνες της Εισαγγελίας του Τορίνο και της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας.

Όπως αναφέρθηκε στη σημερινή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, το στοιχηματικό πρόβλημα του Νικολό Φατζόλι, ο οποίος φέρεται να δημιούργησε χρέη πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε στοιχηματικές εταιρίες, ήταν γνωστό στα αποδυτήρια της Γιουβέντους και σε ένα μέλος του τεχνικού επιτελείου του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Για να επιβεβαιώσουν αυτή την υπόθεση, οι ερευνητές εξετάζουν τις συνομιλίες που βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνο και κάθε ηλεκτρονικό όργανο που παρέδωσε ο Φατζόλι.

Από την ανακατασκευή των γεγονότων προέκυψε ένα σημαντικό όνομα, αυτό του Λεονάρντο Μπονούτσι. Στην Ουνιόν Βερολίνου τώρα, ο πρώην άσος της Γιουβέντους δεν φαίνεται να εμπλέκεται άμεσα αλλά γνώριζε τα προβλήματα του συμπαίκτη του τις δύο τελευταίες σεζόν.

Μαζί του υπάρχουν άλλοι δύο ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους, λίγο πολύ στην ίδια ηλικία με τον μέσο των «Μπιανκονέρι», αλλά κι ένα στέλεχος του τεχνικού επιτελείου, με τον Αλέγκρι να φαίνεται πως έχει αποκλειστεί από αυτόν τον κύκλο.

Σύμφωνα με τον κώδικα αθλητικής δικαιοσύνης, όποιος μαθαίνει για έναν παίκτη ή μια εταιρεία που έχει στοιχηματίσει ή πρόκειται να το κάνει, έχει την υποχρέωση να ενημερώσει την ομοσπονδιακή εισαγγελία «χωρίς καθυστέρηση».

Για όσους δεν το κάνουν η κύρωση είναι τουλάχιστον έξι μήνες αποκλεισμός. Δεν κινδυνεύει όμως μόνο ο Μπονούτσι, όπως αναφέρθηκε, καθώς οι συνομιλίες φαίνεται να αποκαλύπτουν και τη σιωπή δύο νεαρών και αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, συμπαίκτες του Φατζόλι.

Το κινητό του παίκτη είναι η βάση των ερευνών που αποκάλυψαν τις συνομιλίες με τον Τονάλι και τον Τζανιόλο, στις οποίες φαίνεται ότι οι δύο Ιταλοί διεθνείς επικεντρώνονταν επίσης σε παράνομες τοποθεσίες, που μπλοκαρίστηκαν αμέσως από τις αρχές.

Ο Φατζόλι ομολόγησε ότι είχε στοιχηματίσει στο ποδόσφαιρο, αλλά όχι σε παιχνίδια της Γιουβέντους, ενώ ο Τονάλι και ο Τζανιόλο δήλωσαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει τις τοποθεσίες μόνο για παιχνίδια καζίνο, πόκερ και blackjack, αλλά υπάρχουν πολλές αμφιβολίες ως προς αυτό.

Οι δυο τους θα πρέπει να ακουστούν από τον εισαγγελέα τις επόμενες εβδομάδες, αν και θα πρέπει να είναι μια συνέντευξη εξ αποστάσεως, δεδομένου ότι και οι δύο παίζουν στην Αγγλία και έχουν ήδη παραδώσει τις ηλεκτρονικές συσκευές τους στους ανακριτές.

Τέλος, από τις συνομιλίες του Φατζόλι προέκυψαν και συνομιλίες με τους υπεύθυνους για τη διαχείριση των παράνομων «τραπεζών» όπου στοιχηματίζουν οι παίκτες.

Οι ερευνητές, διαβάζοντας τις συνομιλίες στις οποίες ο παίκτης ήταν απελπισμένος για τα ποσά που έπρεπε να πληρώσει στους μπουκ, ελέγχουν αν συντρέχουν λόγοι για να στοιχειοθετηθούν τα εγκλήματα της τοκογλυφίας ή του εκβιασμού.

naftemporiki.gr