Skip to main content

Basket League: «Διπλά» για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης

Ο Άρης και ο ΠΑΟΚ σημείωσαν τις πρώτες νίκες στο εφετινό πρωτάθλημα, περνώντας από τις έδρες των Απόλλωνα Πάτρας και Αμαρουσίου.

Ο Άρης νίκησε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Πάτρας με 77-70 και πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στη Basket League για την περίοδο 2023-24.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε από νωρίς το προβάδισμα (έφτασε μέχρι το +18 στο 14΄), αλλά χρειάστηκε μερικές μεγάλες άμυνες στην τελική ευθεία του αγώνα για να διασφαλίσει τη νίκη.

Ο Γκάλινατ (20 πόντοι με 6/14 σουτ) ήταν ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Άρη, για τον οποίο ξεχώρισαν επίσης ο Μποχωρίδης (11 πόντοι, 6 ριμπάουντ), ο Τολιόπουλος (11 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και ο Σανόγκο (7 πόντοι, 9 ριμπάουντ).

Για τον Απόλλωνα έκαναν τη διαφορά ο Γουάσινγκτον (22 πόντοι με 5/9 τρίποντα) και ο Σταρκς (20 πόντοι, 8 ασίστ), σε έναν αγώνα όπου όμως οι παίκτες του Νίκου Βετούλα είχαν 65% στις βολές (21/32).

Εκτός έδρας νίκη και για τον ΠΑΟΚ, που πέρασε από την έδρα του Αμαρουσίου με 80-75. Και για τον «Δικέφαλο» ήταν η πρώτη νίκη της σεζόν 2023-24 στο πρωτάθλημα.

Με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια πολλές φορές στη διάρκεια της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε τους τέσσερις σερί πόντους του ΜακΝις στα τελευταία δευτερόλεπτα για να φτάσει στην επικράτηση.

Ο σέντερ του «Δικέφαλου» άγγιξε το νταμπλ νταμπλ (10 πόντοι, 8 ριμπάουντ), αλλά αυτοί που ηγήθηκαν ήταν ο Φρίντρικσον (22 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ) και ο Χάρισον (19 πόντοι, 7 ριμπάουντ).

Για το Μαρούσι, πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιαννόπουλος (19 πόντοι με 3/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), ενώ ακολούθησε ο Μπρίσκο (15 πόντοι με 5/7 σουτ και 4/5 βολές).

Η συνάντηση έλαβε και ιστορικό χαρακτήρα, αφού η Λία Γκουζίνη έγινε η πρώτη γυναίκα head coach στην ιστορία της Basket League μιας και καθοδήγησε τους γηπεδούχους στα επτά τελευταία λεπτά του αγώνα, μετά από την αποβολή του Γιώργου Σκαραφίγκα.

Πηγή: ΕΣΑΚΕ