Skip to main content

Με ντέρμπι «αιωνίων» η πρεμιέρα της Ευρωλίγκας

Οι δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες ξεκινούν την ευρωπαϊκή σεζόν με την αποψινή μεταξύ τους αναμέτρηση, στο ΟΑΚΑ.

Ντέρμπι «αιωνίων» αγώνας δεύτερος, σε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τον τελικό του Super Cup στη Ρόδο.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ σε μια ευρωπαϊκή βραδιά, αφού η κληρωτίδα της Ευρωλίγκας 2023-24 θέλησε να παίξουν μεταξύ τους οι δύο μεγάλες ομάδες της διοργάνωσης (6/10, 21:15).

Η εφετινή Ευρωλίγκα ξεκινά λοιπόν με ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της και με τους δύο μονομάχους αποφασισμένους να ξεκινήσουν με θετικό αποτέλεσμα.

Οι μεν «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν απλά οι φιναλίστ του περυσινού τελικού, αλλά έχασαν το Κύπελλο στο τελευταίο σουτ, οι δε «πράσινοι» υπήρξαν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της Γηραιάς Ηπείρου σε μεταγραφικό επίπεδο, αποκτώντας παίκτες από το υψηλότερο «ράφι», με τους οποίους πολλαπλασίασαν τις φιλοδοξίες τους.

Αγωνιστικά, ο Εργκίν Αταμάν δεν υπολογίζει στον τραυματία (θλάση) Ντίνο Μήτογλου και στον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στο γόνατο.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Μουσταφά Φαλ, επίσης με ενοχλήσεις στο γόνατο, ενώ το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, ο Ίγκνας Μπραζντέικις, θεωρείται αμφίβολος λόγω των λιγοστών προπονήσεων με τη νέα ομάδα του.