Skip to main content

Λουτσέσκου: Σέβομαι πολύ τον Γιοβάνοβιτς αλλά είπα την πραγματικότητα

Η αναφορά του Ρουμάνου τεχνικού έγινε στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, για την οποία υπογράμμισε ότι είναι η ομάδα που κατάκτησε το Europa League.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο (5/10, 22:00) την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για τη 2η αγωνιστική των ομίλων στο Conference League και ο τεχνικός του, Ρασβάν Λουτσέσκου, παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Εκτός της τοποθέτησής του για την επικείμενη αναμέτρηση με το γερμανικό συγκρότημα, ο προπονητής του «Δικέφαλου» αναφέρθηκε επίσης στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

«Ποτέ δεν επιτίθεμαι σε ένα πρόσωπο, είμαι μορφωμένος. Αν κριτικάρω, για να πω πιο σωστά, αν πω την πραγματικότητα, αυτή ήταν η πραγματικότητα, υπάρχει σύστημα στην Ελλάδα ή δύο συστήματα που λειτουργούν για τις ομάδες των Αθηνών. Είμαι ένας προπονητής που μου έκλεψαν έναν τίτλο, μου τον πήραν από επιτροπή. Ο Γιοβάνοβιτς δεν ήταν σε αυτή την κατάσταση. Έχασα ένα Κύπελλο από λάθος αποφάσεις και απόλαυσε ένα Κύπελλο που δεν κερδήθηκε από την ομάδα του, αλλά από λάθη του διαιτητή», είπε ο Λουτσέσκου.

«Δεν κριτίκαρα την ομάδα του, δεν τον ανέφερα. Αυτό που μισώ σε αυτή την ιστορία είναι η υποκρισία, αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Είπα τι έγινε την Πέμπτη, τι έγινε πέρσι, ανάλυσα παιχνίδια και έτσι βλέπω πολλά. Δεν μπορώ να μην πω για το πέναλτι του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη, που ο Παλάσιος κλωτσάει αυτός το πόδι του αμυντικού», συνέχισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Και συμπλήρωσε: «Έζησα την κατάσταση που ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι στην Τρίπολη, στην Κρήτη με τον ΟΦΗ… Σε αυτούς έδωσε πέναλτι, σε εμάς όχι. Δεν το ανέφερα όμως, προσπάθησα να είμαι ισορροπημένος. Όταν βλέπω τόσα πράγματα έχω το δικαίωμα να αντιδρώ. Τέσσερα λεπτά έδειξε ο διαιτητής στον 4ο, έγινε φάουλ στον Ζίβκοβιτς, αλλά συνεχίσαμε να παίζουμε. Πρόσθεσαν 60 δευτερόλεπτα, γιατί; Ήταν προφανώς ότι πίεζαν με τρόπο για να ισοφαρίσουν. Έχω δικαίωμα να μιλήσω. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την ποιότητα ή την δουλειά του Γιοβάνοβιτς. Θέλω να τον δω να μιλάει μετά από αυτές τις καταστάσεις. Σε σέβομαι πολύ, είσαι καταπληκτικός προπονητής, αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή που είπα».

Στη συνέχεια, ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε για:

Την ενέργεια της ομάδας του μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Βλέπω καλή ατμόσφαιρα, χθες είχαμε μία καλή προσπάθεια με όλους μαζί, αν και ήταν σύντομο μετά την Κυριακή. Είναι η αρχή της σεζόν, βρισκόμαστε σε μόνιμη κίνηση προς τα μπροστά. Έχουμε αυτοπεποίθηση και θέληση να παίξουμε».

Την Άιντραχτ και τον τρόπο αντιμετώπισής της: «Σίγουρα οι παίκτες ξέρουν καλά ποια είναι η Άιντραχτ, ξέρουν ότι πριν από λίγο καιρό κέρδισαν το Europa League. Είναι καλή ομάδα που έχει ενθουσιασμό, ποιότητα, ίσως σε αυτή την περίοδο κάνουν λάθη που τους έχει κοστίσει αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει δυνατή νοοτροπία, αυτοπεποίθηση, μαχητικότητα, να κάνουμε αυτό που ξέρουμε, να κυριαρχήσουμε, αλλά και να αντιδράσουμε γρήγορα όταν δεν θα έχουμε την μπάλα. Να εκμεταλλευτούμε την κάθε στιγμή».

Την ενδεκάδα: «Από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι καλό να έχεις πνευματική φρεσκάδα, γιατί όταν έχεις δύσκολα παιχνίδια και πιέζεις και δίνει το 100%, στο επόμενο ματς υπάρχει ρίσκο να μην έχεις πνευματική φρεσκάδα… Ένα ακόμη στοιχείο είναι η ποιότητα και τα ατομικά χαρακτηριστικά. Υπάρχει και τέταρτο στοιχείο, το ποδόσφαιρο μετά τον κορωνοϊό έχει αλλάξει, οι πέντε αλλαγές είναι σημαντικές, στο δεύτερο μέρος μπαίνουν πέντε νέοι παίκτες με φρεσκάδα που μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι».

Το αν θα πάρει ρίσκα η ομάδα του: «Μακάρι το ποδόσφαιρο να ήταν έτσι εύκολο, να κοιτάζεις στατιστικά και να λες θα το κάνω έτσι και θα γίνει. Το γερμανικό πρωτάθλημα είναι από τα καλύτερα στον πλανήτη, πρέπει να το λάβεις και αυτό υπόψιν. Αναλύουμε τον αντίπαλό μας, να ξέρουμε τι χρειάζεται να κάνουμε και όχι μόνο τα στατιστικά τους στο γερμανικό πρωτάθλημα».

Την ενσωμάτωση των μεταγραφών: «Είναι εντελώς διαφορετικό να τους πιέσω για γρήγορη ενσωμάτωση και διαφορετικό να έρχονται σε σημείο της χρονιάς που υπάρχουν παιχνίδια κάθε τρεις μέρες. Οι ποδοσφαιριστές έχουν την ατομική τους ποιότητα, όπως ο Ντεσπόντοφ. Αν με ρωτάτε πότε τα πράγματα θα είναι Ο.Κ. και πότε θα έχουν ενσωματωθεί απόλυτα θα πω τον Ιανουάριο».

Την ανάρτηση του Ζοάν Σάστρε: «Είναι λάθος η ανάρτησή του, το συζητήσαμε και το λήξαμε, είχε κάποια συναισθήματα, συναισθήματα είχα κι εγώ μετά τον τελικό στον Βόλο. Ο Ζοάν έχει τη δική του ποιότητα, μπορεί να παίξει στο επόμενο παιχνίδι, μπορεί μετά από 2-3 εβδομάδες. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι να έχουνε προετοιμασμένη την ομάδα για το επόμενο παιχνίδι. Πέρα από όλα αυτά ο Ζοάν είναι ένα φοβερό παιδί».