Skip to main content

«Πράσινο φως» στην υποψηφιότητα Ιταλίας-Τουρκίας για το EURO 2032

Η κοινή προσφορά των δύο χωρών έχει ληφθεί και θα προωθηθεί γι΄ αξιολόγηση κι εξέταση από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA.

Μετά την ανακοίνωση της 28ης Ιουλίου, που αποκάλυψε την επιθυμία της ιταλικής και της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου να υποβάλουν κοινή προσφορά για τη διοργάνωση του UEFA EURO 2032, η UEFA έστειλε σήμερα επιστολή στις δύο ομοσπονδίες.

Σε αυτή επιβεβαιώνει ότι η κοινή προσφορά τους έχει ληφθεί και θα προωθηθεί γι΄ αξιολόγηση κι εξέταση από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Όπως διευκρινίστηκε από την τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, με το αίτημα κοινής πρότασης η (μεμονωμένη) προσφορά της για τη διοργάνωση του UEFA EURO 2028 αποσύρθηκε.

Η ανάθεση και των δύο τουρνουά εξακολουθεί να απαιτεί την έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής στη συνεδρίαση της Νιόν, στις 10 Οκτωβρίου.

«Οι παρουσιάσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα αποτελέσουν ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας που θα λαμβάνει δεόντως υπόψη το περιεχόμενο των προσφορών που παρουσιάζονται πριν καταλήξει σε απόφαση», επισήμανε η UEFA.

naftemporiki.gr