Skip to main content

EURO 2024: Προς πώληση από σήμερα 1,2 εκατομμύρια εισιτήρια

Από σήμερα, Τρίτη 3 Οκτωβρίου, ξεκινούν οι αιτήσεις για αγορά πάνω από 1,2 εκατ. εισιτηρίων.

Από σήμερα, Τρίτη 3 Οκτωβρίου, είναι δυνατή η υποβολή αίτησης για την αγορά εισιτηρίων για το UEFA EURO 2024. Οι φίλαθλοι από όλο τον κόσμο θα έχουν την ίδια ευκαιρία να τα αποκτήσουν, μέσω της επίσημης πύλης εισιτηρίων της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Η UEFA έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα έκδοσης εισιτηρίων που συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στους φιλάθλους. Μάλιστα, πάνω από το 80% των συνολικά 2,7 εκατομμυρίων εισιτηρίων θα είναι διαθέσιμο στους οπαδούς των ομάδων που συμμετέχουν και στο ευρύ κοινό.

Η τιμή διάθεσής του θα ξεκινά από τα 30 ευρώ, ενώ περίπου ένα εκατομμύριο εισιτήρια θα πωλούνται με λιγότερο από 60 ευρώ.

Φάσεις πώλησης εισιτηρίων

Πάνω από 1,2 εκατομμύρια εισιτήρια θα κυκλοφορήσουν από τις 3 Οκτωβρίου (2 μ.μ.) έως τις 26 Οκτωβρίου 2023. Οι οπαδοί μπορούν τώρα να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό για να είναι έτοιμοι όταν ξεκινήσει η διαδικασία αιτήματος αγοράς.

Άλλο ένα εκατομμύριο εισιτήρια θα πωληθούν –σε στενή συνεργασία με τις εμπλεκόμενες εθνικές ομοσπονδίες– στους φιλάθλους των συμμετεχουσών ομάδων μετά την κλήρωση στις 2 Δεκεμβρίου 2023, για την τελική φάση του τουρνουά.

Εισιτήρια θα είναι επίσης διαθέσιμα για αγορά για τους οπαδούς των Εθνικών ομάδων που προκρίνονται μέσω των πλέι οφ του UEFA EURO 2024, που έχουν προγραμματιστεί για τις 21 Μαρτίου και 26 Μαρτίου 2024.

Η καλύτερη ευκαιρία για να δει κάποιος το UEFA EURO 2024 ζωντανά στο στάδιο είναι να ζητήσει εισιτήρια μεταξύ 3 και 26 Οκτωβρίου 2023. Τα εισιτήρια θα διατεθούν με σαφή και διαφανή κλήρωση.

Κάθε υποψήφιος θα έχει τις ίδιες πιθανότητες επιτυχίας, ανεξάρτητα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης μεταξύ 3 Οκτωβρίου και 26 Οκτωβρίου 2023.

Όσοι αποτύχουν στην αίτησή τους στη φάση κατανομής της κλήρωσης του Οκτωβρίου 2023 θα συμπεριληφθούν αυτόματα στο πρόγραμμα «Πρώτα οι οπαδοί».

Αυτοί οι οπαδοί θα είναι οι πρώτοι που θα ενημερωθούν για τη διαθεσιμότητα νέων εισιτηρίων για το UEFA EURO 2024 (π.χ. μετά από μη εξοφλήσεις).

Οι οπαδοί της ομάδας «Fans First» θα έχουν περίοδο αποκλειστικής προτεραιότητας για την αγορά τέτοιων εισιτηρίων, με βάση την αρχική θέση τους στην κλήρωση.

Τιμές εισιτηρίων για αγώνες

Για να διευκολυνθεί η πρόσβαση σε όσο το δυνατόν περισσότερους φιλάθλους, μπορούν να ζητηθούν έως τέσσερα εισιτήρια ανά αγώνα. Επιπλέον, θα δίνεται μόνο ένα εισιτήριο αγώνα ανά υποψήφιο ανά ημέρα.

Η δομή τιμολόγησης εισιτηρίων για το UEFA EURO 2024 παραμένει προσβάσιμη σε όσο το δυνατόν περισσότερους φιλάθλους. Συνολικά θα διατεθούν 270.000 εισιτήρια προς 30 ευρώ, ενώ για τον τελικό θα διατεθούν 10.000 εισιτήρια κάτω των 100 ευρώ.

Η UEFA θα διαθέτει εισιτήρια στους φιλάθλους με αναπηρία για κάθε αγώνα. Ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους στο γήπεδο, αυτά τα εισιτήρια θα έχουν την πιο προσιτή τιμή. Οι οπαδοί με ειδικές ανάγκες μπορούν επίσης να ζητήσουν δωρεάν εισιτήριο για τον συνοδό τους.

Πακέτα Φιλοξενίας EURO 2024

Τα πακέτα φιλοξενίας για όλα τα στάδια θα πωλούνται στο 2024 Hospitality Experience AG, τον επίσημο πάροχο φιλοξενίας του UEFA EURO 2024.

Υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως ένα πιο ανεπίσημο και ζωντανό κλαμπ, καθώς και επιχειρηματικά σαλόνια ή πιο αποκλειστικές ιδιωτικές σουίτες.

Η πλατφόρμα μεταπώλησης

Μια αποκλειστική πλατφόρμα μεταπώλησης εισιτηρίων θα επιτρέπει στους οπαδούς να μεταπωλούν τα εισιτήριά τους στην ονομαστική αξία τους.

Η πλατφόρμα μεταπώλησης εισιτηρίων θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2024 και θα επιτρέπει στους φιλάθλους να αγοράζουν με ασφάλεια εισιτήρια από άλλους οπαδούς, μέσω του επίσημου καναλιού πωλήσεων της UEFA.

Η UEFA υπενθυμίζει επίσης σε όλους τους φιλάθλους να αγοράζουν εισιτήρια αποκλειστικά μέσω της επίσημης πλατφόρμας, ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος αγοράς άκυρων ή πλαστών εισιτηρίων, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι πωλητές λαμβάνουν τα χρήματά τους στο ακέραιο.

Το UEFA EURO 2024 θα διεξαχθεί μεταξύ 14 Ιουνίου και 14 Ιουλίου 2024 σε 10 γερμανικές πόλεις: Βερολίνο, Κολωνία, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Ντόρτμουντ, Λειψία, Γκελζενκίρχεν, Στουτγάρδη και Ντίσελντορφ.

naftemporiki.gr