Skip to main content

Βρούτσης: Ετήσια 10 εκ. ευρώ για συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων και 3,5 εκ. για ΟΑΚΑ

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού ανέπτυξε τις δράσεις της κυβέρνησης για τον Αθλητισμό και τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Το υπουργείο Αθλητισμού εξασφάλισε επιπλέον ποσό 10 εκατομμυρίων ευρώ για τη συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων συν 3,5 εκατ. που θα διατεθούν για το ΟΑΚΑ, με βάση το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε σήμερα (2/10) στη Βουλή.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε προκειμένου να ενημερώσει για τις εξελίξεις μετά την αναστολή λειτουργίας του κεντρικού σταδίου και του ποδηλατοδρομίου στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, λόγω προβλημάτων στατικότητας στα στέγαστρα.

Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι η Πολιτεία βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες και τους συλλόγους που επηρεάζονται άμεσα από την απόφαση, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης της βέλτιστης λύσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό το 95% των ζητημάτων έχει επιλυθεί, ενώ η τελευταία εκκρεμότητα, που αφορά το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ, βρίσκεται υπό διευθέτηση.

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των δύο εγκαταστάσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού ευελπιστεί ότι το ποδηλατοδρόμιο θα καταφέρει να λειτουργήσει πάλι μέσα στο 2024.

Ως προς το ποδοσφαιρικό γήπεδο, ο κ. Βρούτσης δεν θέλησε να διακινδυνέψει κάποια χρονική πρόβλεψη, αφού στην παρούσα φάση αναμένονται τα αποτελέσματα της δεύτερης μελέτης, που θα συντάξει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Ακολούθως, ο υπουργός αναφέρθηκε στις λύσεις που δόθηκαν στα οργανωτικά προβλήματα που προέκυψαν και αφορούσαν προγραμματισμένες διοργανώσεις. Έτσι:

  • Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας (14-17 Δεκεμβρίου 2023), θα διεξαχθεί σε αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ, ύστερα από συνεννόηση με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
  • Τα δύο πρωταθλήματα Ταεκβοντό (Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2023) θα γίνουν στο Κλειστό γυμναστήριο του Ολυμπιακού Χωριού.
  • Οι Εθνικές ομάδες Τσιρλίντινγκ θα έχουν ώρες προπόνησης σε κλειστό στη Γλυφάδα, μετά από συνεννόηση με τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου.
  • Η Εθνική ομάδα Χόκεϊ επί Χόρτου θα προπονείται στο «μπαλόνι» του ΣΕΦ.
  • Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ θα μπορεί να αγωνιστεί στο ΕΑΚ του Ολυμπιακού Χωριού.

Η Ομοσπονδία Ποδηλασίας θα ενισχυθεί με 150.000 ευρώ για να στείλει την Προολυμπιακή ομάδα στα αγωνίσματα της πίστας στο εξωτερικό για προπονήσεις ως τον επόμενο Ιούνιο.

Τα γραφεία των Ομοσπονδιών που στεγάζονται στο ΟΑΚΑ αλλά και των εργαζομένων μεταφέρονται σε άλλους χώρους εντός του Ολυμπιακού Συγκροτήματος, κυρίως σε χώρους στο Κέντρο Υγρού Στίβου.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης, σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς και με την έγκριση του πρωθυπουργού:

  • Επιταχύνεται η κατασκευή του νέου Πολυδύναμου Κλειστού Γυμναστηρίου (Σπύρου Λούη και Κύμης), που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες στέγασης των Εθνικών ομάδων Ξιφασκίας, Χάντμπολ και Τσιρλίντινγκ και άλλων αθλημάτων, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 7.500.000 ευρώ.
  • Αυξάνεται κατά 30% ο ετήσιος προϋπολογισμός της κατηγορίας Μεταβιβάσεων του υπουργείου Αθλητισμού ή σε αριθμούς αυξάνεται 13,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Εξ αυτών, τα 10 εκατ. ευρώ θα διατίθενται για την αναβάθμιση των εθνικών αθλητικών εγκαταστάσεων και 3,5 εκατ. θα ενισχύουν περαιτέρω τον ετήσιο προϋπολογισμό του ΟΑΚΑ.
  • Τα Ολυμπιακά Κλειστά του Τάεκβοντο και του Μπάντμιντον θα διατίθενται πλέον και για τις ανάγκες του αθλητισμού.
    Διατίθεται 1 εκατομμύριο ευρώ για την πυροπροστασία και άλλες αναγκαίες βελτιώσεις στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.
  • Στο κλειστό προπονητήριο στίβου του ΟΑΚΑ θα διατεθούν 150.000 ευρώ για μόνωση στέγης, επιδιόρθωση ταρτάν κλπ.
  • Επιπλέον, θα διατεθεί ποσό 350.000 ευρώ για τις Μελέτες, την αδειοδότηση και τους βοηθητικούς χώρους στη δημιουργία του Ολυμπιακού Κέντρου Αναρρίχησης.