Skip to main content

Ρεκόρ οικονομικών αποτελεσμάτων ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα

Οι Καταλανοί τα πήγαν ακόμα καλύτερα απ΄ όσο και οι ίδιοι είχαν προβλέψει, καταγράφοντας ρεκόρ σε μάρκετινγκ και λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Υπό την αυστηρή επίβλεψη της ισπανικής ποδοσφαιρικής Λίγκας (LaLiga), η Μπαρτσελόνα μόλις δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2022-2023.

Ενώ ο καταλανικός σύλλογος οφείλει ακόμα να μειώσει δραστικά τη μισθοδοσία του, οι «Μπλαουγκράνα» ανακοίνωσαν ότι έχουν πραγματοποιήσει καθαρά κέρδη 304 εκατομμυρίων ευρώ, έχοντας βελτιωθεί σε όλες τις γραμμές συναλλαγών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο σύλλογος έκλεισε την οικονομική χρονιά 2022-23 με καθαρά κέρδη 304 εκατομμυρίων ευρώ μετά από φόρους, αποτέλεσμα υψηλότερο από αυτό που εγκρίθηκε στον προϋπολογισμό της περασμένης σεζόν.

Κατά τη σεζόν 2022-23 η Μπαρτσελόνα πέτυχε, σε ενοποιημένο επίπεδο, λειτουργικά κέρδη 1,259 δισ. ευρώ, με λειτουργικά έξοδα που ανήλθαν σε 1,165 δισ. ευρώ.

Αυτά τα αποτελέσματα προέκυψαν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που θα μείνει στην ιστορία χάρη στα ρεκόρ λειτουργικών στοιχείων που καταγράφηκαν στο μάρκετινγκ και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Ο όμιλος βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, καταγράφοντας νούμερα καλύτερα από τα αναμενόμενα σε κάθε έναν. Σε εμπορικό επίπεδο, με τζίρο 351 εκατ. ευρώ (+43% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά), απέκτησε ιστορικά στοιχεία δραστηριότητας.

Ο τομέας των χορηγιών έφτασε τα 200 εκατομμύρια ευρώ και οι πωλήσεις merchandising στα καταστήματα της «Μπάρτσα» ανήλθαν σε 100 εκατομμύρια ευρώ, νούμερο που συνιστά απόλυτο ρεκόρ στο συγκεκριμένο τομέα δραστηριότητας.

naftemporiki.gr