Skip to main content

Νέα επίδειξη από Φερστάπεν, πρωταθλήτρια η Red Bull

Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull επανήλθε δριμύτερος μετά την αποτυχία στη Σιγκαπούρη και με την πρώτη θέση στην Ιαπωνία έδωσε το πρωτάθλημα των κατασκευαστών στους «Κόκκινους Ταύρους».

Μετά από ένα αποτυχημένο Grand Prix στη Σιγκαπούρη, ο Μαξ Φερστάπεν ήθελε να επανορθώσει στην Ιαπωνία.

Στην πίστα τής Σουζούκα, λοιπόν, ο Ολλανδός σημείωσε τη 13η νίκη του στη σεζόν και πλησίασε ακόμα πιο κοντά σε ένα τρίτο, διαδοχικό παγκόσμιο στέμμα, ενώ επέτρεψε στη Red Bull να κερδίσει τον τίτλο των κατασκευαστών.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής τερμάτισε μπροστά από τις McLarens του Βρετανού Λάντο Νόρις και του Αυστραλού Όσκαρ Πιάστρι, κερδίζοντας τον 13ο αγώνα της σεζόν στο σύνολο των 16 που έχουν πραγματοποιηθεί.

«Είναι ένα απίστευτο Σαββατοκύριακο και είναι υπέροχο να κερδίζεις εδώ (…) αλλά το πιο σημαντικό ήταν να κερδίσεις το πρωτάθλημα κατασκευαστών, μπράβο σε όλους στην ομάδα, έχουμε μια απίστευτη χρονιά», είπε ο Ολλανδός κατά την άφιξή του.

Στη θρυλική και λουσμένη στον ήλιο πίστα της Σουζούκα, η αυστριακή ομάδα είχε ένα νέο match point μετά τη Σιγκαπούρη για να κατακτήσει τον έκτο τίτλο της ιστορίας της.

Για να το πετύχει έπρεπε να είναι μπροστά από τη Mercedes τουλάχιστον με έναν βαθμό στον τερματισμό και από τη Ferrari με 23.

Αυτό και έγινε, αφού τα «Ασημένια Βέλη» του Λιούις Χάμιλτον και του Τζορτζ Ράσελ τερμάτισαν στην 5η και 7η θέση, ενώ οι Ferrari των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ βρέθηκαν στην τέταρτη και έκτη αντίστοιχα.

Στον αγώνα τού Κατάρ ο Φερστάπεν θα έχει την πρώτη ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο, το Σάββατο (30/9) στο τέλος του αγώνα σπριντ, τον τέταρτο που διοργανώνεται αυτή τη σεζόν.