Skip to main content

Αντετοκούνμπο: Η Ελλάδα, η Νιγηρία και οι τάσεις φυγής από τους Μπακς

Michael McLoone-USA TODAY Sports

Ο Greek Freak μίλησε για την καταγωγή του, τους διαφορετικούς δεσμούς με τις δύο χώρες αλλά και για το μέλλον του στον μαγικό κόσμο του NBA

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις παραχώρησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Μία που αφορά την καταγωγή του, τη σχέση του με τη Νιγηρία και την Ελλάδα, αλλά και ακόμη μία που έχει να κάνει με το μέλλον του στον μαγικό κόσμο του NBA, όπου για ακόμη μία φορά εκδήλωσε τάσεις φυγής.

«Έχω τις αξίες και τις αρχές της Νιγηρίας. Άλλωστε οι γονείς μου είναι Νιγηριανοί και έχω μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Βέβαια εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, μεγάλωσα στην Ελλάδα, με την ευρωπαϊκή νοοτροπία, οπότε έχω στοιχεία και από τις δύο πλευρές» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Η περίπτωσή μου μοιάζει λίγο με του Ολάζουον, γιατί και εκείνος, αν και Νιγηριανός, αντιπροσώπευε περισσότερο το αμερικάνικο κομμάτι του.

Στο τέλος της ημέρας, όλοι γνωρίζουν ότι εγώ είμαι Νιγηριανός. Αυτή την κουλτούρα έχω. Το καλοκαίρι πήγα και με τη μητέρα μου, συνάντησα τους συγγενείς μου. Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, έχω παίξει με την Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός, Αφρικανός».

Όσον αφορά το μέλλον του στο Μιλγουόκι, υπογράμμισε:

«Θέλω να δημιουργήσω νέες αναμνήσεις. Αν οι Μιλγουόκι Μπακς είναι στην ίδια σελίδα με εμένα, για το υπόλοιπο της καριέρας μου, θα είναι υπέροχο. Αν όχι, πρέπει να νικήσω.

Είμαι ένας Μιλγουόκι Μπακ. Αλλά πιο σημαντικό, είμαι ένας νικητής. Πρέπει να κάνω οτιδήποτε μπορώ για να κερδίσω και αν υπάρχει μία καλύτερη κατάσταση για να κερδίσω το τρόπαιο “Λάρι Ο’ Μπράιαν”, τότε πρέπει να την επιλέξω».