Skip to main content

Ο Ολυμπιακός είχε διαφορά κλάσης…

Η πειραϊκή ομάδα νίκησε τους Σέρβους της Τσκουκαρίτσκι και στον δεύτερο αγώνα (3-0) και την Παρασκευή θα είναι στην κλήρωση των ομίλων του Europa League.

Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να δώσει δικαίωμα ελπίδας στην Τσουκαρίτσκι και γι΄ αυτό μπήκε στο γήπεδο του Λέσκοβατς με το «πόδι στο γκάζι» από το πρώτο λεπτό, «καθάρισε» με την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο και θα βρεθεί στην αυριανή (1/9) κλήρωση της UEFA, μαζί με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έφυγε νικήτρια από τη Σερβία με 3-0 (3-1 το πρώτο παιχνίδι), σε ένα παιχνίδι που ο Κώστας Φορτούνης έγραψε το 300ό παιχνίδι του με τη φανέλα του Ολυμπιακού κι έγινε ο μοναδικός παίκτης του συλλόγου με 300 παιχνίδια τα τελευταία 18 χρόνια, μετά τον Μαυρογενίδη (2005-06).

Η πίεση δεν άφηνε τους Σέρβους να «ανασάνουν» και στο 12΄ χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν στο δυνατό σουτ του Έσε από το ύψος της περιοχής η μπάλα βρήκε στον Τόσιτς και κατέληξε στο δεξί δοκάρι.

Αφού ακολούθησαν μεγάλες ευκαιρίες, τελικά το σκορ άνοιξε στο 34΄, όταν η μπάλα έφτασε στον Μασούρα, ο οποίος με συρτό σουτ βρήκε στόχο για το 0-1 με το 50ό «ερυθρόλευκο» τέρμα του, ενώ ταυτόχρονα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην Ιστορία της ομάδας που σκοράρει στην Ευρώπη σε πέντε διαδοχικές περιόδους.

Στο 37΄ σουτ του Μπιέλ έφυγε ελάχιστα άουτ, στο 39΄ ακυρώθηκε γκολ του Ελ Καμπί για (εκατοστά) οφσάιντ, αλλά στο 45΄ ο Μπιέλ πήρε κάθετη πάσα από τον Βρουσάι κι «εκτέλεσε» τον Σαμούροβιτς για το 0-2.

Το β΄ ημίχρονο ξεκίνησε με νέο γκολ σκόρερ τον Ρέτσο, όταν από κόρνερ του Φορτούνη στο 53΄ ο διεθνής στόπερ με κεφαλιά έγραψε το 0-3, που έμεινε ως το τέλος καθώς οι «ερυθρόλευκοι» σπατάλησαν πάρα πολλές ευκαιρίες στη συνέχεια…