Skip to main content

Με υψηλό ανταγωνισμό ξεκίνησε ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου

Την έναρξη έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Με τον άνεμο να κάνει τα δικά του «παιχνίδια» και τους ιστιοπλόους έτοιμους να διεκδικήσουν τα βαρύτιμα τρόπαια, ο στόλος του 56ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» χάραξε ρότα από τη θαλάσσια περιοχή της Βουλιαγμένης προς την Άνδρο.

Δεκαεπτά από τα καλύτερα πληρώματα της ελληνικής ιστιοπλοΐας βρέθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με τους καλύτερους οιωνούς. Το σήμα για την έναρξη της διοργάνωσης έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Τα ιστιοφόρα έφυγαν με δυτικούς ανέμους, οι οποίοι, στη συνέχεια, άλλαξαν σε νοτιοδυτικούς και το βράδυ αναμένεται να γυρίσουν σε βόρειους – βορειοδυτικούς.

Από την εκκίνηση ο ανταγωνισμός ήταν έντονος με το «Velos Eurobank Private Banking» των Ολυμπιονικών Τάκη Μάντη και Παύλου Καγιαλή και το «Black Jack», που «τρέχει» με τα χρώματα της Porsche και τον παλαιό πρωταθλητή των 49er Γιώργο Παναγιωτίδη στο τιμόνι του, να διεκδικούν την καλύτερη εκκίνηση προκειμένου να κερδίσουν έστω και ελάχιστο προβάδισμα σε μία κούρσα που, σε όλη την ιστορία του θεσμού, πάντα ελλοχεύει εκπλήξεις.

Και αυτή τη χρονιά ο αγώνας αναμένεται να είναι για γερά νεύρα και η καλή τακτική θα παίξει τον δικό της ρόλο. Οι συνεχόμενες αλλαγές των ανέμων σε διεύθυνση και σε ένταση θα τεστάρουν τις δυνατότητες των πληρωμάτων που, για ακόμα μία χρονιά, δίνουν ένα δυναμικό «παρών».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη δύο ιστιοδρομίες. Η μία κούρσα είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (2/9) και η άλλη για την Κυριακή.

Και οι δύο θα έχουν σημείο εκκίνησης τη θαλάσσια περιοχή της Χώρας Άνδρου.