Skip to main content

Λουτσέσκου: Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να προκριθούμε

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε ότι η ομάδα του δεν θα πέσει στην παγίδα της εκτός έδρας νίκης, ούτε θα υποτιμήσει τον αντίπαλο.

Σίγουρος για τις δυνατότητες της ομάδας του αλλά και ξεκάθαρος πως δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα ως προς την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Conference League εμφανίστηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου πριν τη ρεβάνς με τη Χαρτς (Πέμπτη 31/8, 20:30), για τα πλέι άουτ.

«Ανησυχία υπάρχει πάντα, όπως πριν από κάθε παιχνίδι. Όσον αφορά την προετοιμασία βρισκόμαστε σε καλό σημείο, βελτιωνόμαστε πολύ από παιχνίδι σε παιχνίδι. Πρέπει να παρουσιαστούμε με την ίδια πειθαρχία όπως από το πρώτο παιχνίδι της σεζόν και να κάνουμε αυτά που πρέπει για να προκριθούμε», σχολίασε ο Ρουμάνος τεχνικός των Μακεδόνων.

Αναφορικά με τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην ομάδα του από τον περυσινό (χαμένο) τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Λουτσέσκου τοποθετήθηκε ως εξής:

«Πρώτα από όλα, ό,τι έγινε πέρυσι έχει τελειώσει. Φέτος ξεκινάμε από το μηδέν. Μέχρι το τελευταίο ματς της σεζόν κουβαλούσαμε μια δύσκολη χρονιά, οπότε μας επηρέαζε. Δεύτερον, έχουν αλλάξει κάποια χαρακτηριστικά της ομάδας. Έχει προστεθεί προσωπικότητα, υπάρχει αυτοπεποίθηση. Υπάρχει νέος αέρας.

Τρίτον, νομίζω πως το γκρουπ είναι πιο έτοιμο φέτος, ποδοσφαιριστές που έχουν αποκτήσει εμπειρία από πέρυσι και μπορούν να ταιριάξουν καλύτερα με αυτούς που έρχονται τώρα το καλοκαίρι. Τέταρτον, θέλουμε να εστιάσουμε πολύ στην ενέργεια των παικτών, στη θέληση, να πηγαίνουμε ουσιαστικά ανά τρεις μέρες παιχνίδι με παιχνίδι. Με αυτήν την φιλοσοφία θέλουμε να προχωράμε».

Αναφορικά με τα επικίνδυνα σημεία του αυριανού αγώνα, ο Λουτσέσκου είπε: «Πιστεύω ότι ξέρουν καλά οι ποδοσφαιριστές τι πρέπει να κάνουν για να πάρουν την πρόκριση. Η Χαρτς ενδεχομένως να αλλάξει το παιχνίδι της ή το σύστημά της, αλλά στο ποδόσφαιρο μια ομάδα συνήθως έχει μια ταυτότητα, οπότε ξέρουμε τι να περιμένουμε από τη Χαρτς και τι πρέπει να κάνουμε εμείς για να προκριθούμε».

Από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ παρέστη ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος και μόνιμος σκόρερ της ομάδας Αντρίγια Ζίβκοβιτς (5 γκολ φέτος), ο οποίος σχολίασε γι΄ αυτό ότι «οι συγκυρίες με έχουν φέρει πιο κοντά στην αντίπαλη εστία, δεν έχει αλλάξει ο ρόλος μου».

Όσο για τον αγώνα με τους Σκωτσέζους; «Μπορεί να φαίνεται ότι είμαστε φαβορί, αλλά πρέπει να δώσουμε το 200% για να πάρουμε την πρόκριση. Πάντα είναι φανταστική η ατμόσφαιρα στην Τούμπα. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μας βοηθάνε σαν τρελοί. Η Τούμπα είναι πάντα ένα δύσκολο γήπεδο για κάθε αντίπαλο».