Skip to main content

Για την ανατροπή και τους ομίλους η ΑΕΚ

Η Ένωση αντιμετωπίζει στην «Αγιά Σοφιά» την Αντβέρπ με στόχο να «εξαφανίσει» το σκορ της ήττας στο Βέλγιο και να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η μεγάλη ώρα έφτασε για την ΑΕΚ, που δίνει απόψε έναν από τους πιο κομβικούς αγώνες της αγωνιστικής περιόδου 2023-24, κι ας βρίσκεται η σεζόν μόλις στην αρχή της.

Το βράδυ της Τετάρτης (30/8, 22:00) η Ένωση θα υποδεχθεί στην OPAP Arena την Αντβέρπ, στη ρεβάνς της ήττας της με 0-1 στην Αμβέρσα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μοναδικός στόχος των «κιτρινόμαυρων» είναι η υπερκάλυψη του εις βάρους τους σκορ και η νίκη με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά, προκειμένου να βρεθούν στην κλήρωση για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Η αποστολή της Ένωσης είναι δύσκολη, αλλά ο Ματίας Αλμέιδα έδωσε το σύνθημα στη  διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι, εμείς έχουμε πολύ μεγάλο κίνητρο, θα έχουμε τον κόσμο μας και πιστεύω ότι θα δούμε ωραίο θέαμα», σχολίασε ο «Πελάδο», για να προσθέσει: «Έχουμε παίξει αρκετά τέτοια παιχνίδια και η νοοτροπία μας παραμένει πάντα η ίδια: η νίκη».

Όσο για το μήνυμά του στο φίλαθλο κοινό της ομάδας; «Πήραμε ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο όλοι μαζί και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Δείξαμε ότι είμαστε διαφορετικοί, δίνοντας μάχες σε πολλά μέτωπα στην περσινή σεζόν. Έχουμε μια ομάδα ανταγωνιστική, που φοράει και τιμάει αυτή τη φανέλα».

Σε ανάλογο πλαίσιο κινήθηκε η τοποθέτηση του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο οποίος υπογράμμισε ότι «ο λόγος που ήρθα στην ΑΕΚ ήταν να παίξω και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το είχα στο μυαλό μου ότι αυτή η ομάδα θα μπορούσε να μου δώσει την ευκαιρία να παίξω. Είναι ένα όνειρο για μένα και μια μεγάλη ευκαιρία για να παίξω».

Αγωνιστικά, ο Στάνκοβιτς λογικά θα είναι κάτω από τα δοκάρια της Ένωσης. Στην κορυφή της επίθεσης προβάδισμα για να ξεκινήσει έχει ο Πόνσε, ενώ ο Λιβάι Γκαρσία βρέθηκε στην αποστολή κερδίζοντας τη μάχη με το χρόνο μετά τον τραυματισμό του.

Κατά συνέπεια, μια πιθανή αρχική ενδεκάδα θα μπορούσε να αποτελείται από τους Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Άμραμπατ, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Πόνσε και Τσούμπερ.