Skip to main content

Αλμέιδα: Θα δούμε ωραίο θέαμα

Ο τεχνικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε στην επικείμενη αναμέτρηση με την Αντβέρπ δηλώνοντας πως η ομάδα του είναι έτοιμη για να διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Ένα από τα πιο κομβικά παιχνίδια της τελευταίας δεκαετίας θα παίξει την Τετάρτη η ΑΕΚ με αντίπαλο την Αντβέρπ (30/8, 22:00), στη ρεβάνς της ήττας της (0-1) στο Βέλγιο για τα πλέι οφ του Champions League.

Η αποστολή της Ένωσης είναι δύσκολη αλλά στόχος παραμένουν οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ματίας Αλμέιδα στη  διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έδωσε το σύνθημα.

«Οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι, εμείς έχουμε πολύ μεγάλο κίνητρο, θα έχουμε τον κόσμο μας και πιστεύω ότι θα δούμε ωραίο θέαμα», σχολίασε ο «Πελάδο», που ρωτήθηκε στη συνέχεια και απάντησε για:

Το αν είναι «τελικός» ο αυριανός αγώνας: «Έχουμε παίξει αρκετά τέτοια παιχνίδια και η νοοτροπία που έχουμε παραμένει πάντα η ίδια: η νίκη».

Την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά το 0-1 στην Αμβέρσα: «Έχουμε το μειονέκτημα αυτή τη στιγμή, απέναντι σε μία ομάδα που ως μεγαλύτερο όπλο έχει την ταχύτητα στις αντεπιθέσεις.

Δεν μπορούμε απεγνωσμένα να ψάχνουμε ένα γκολ και να χάσουμε τη θέση μας στο γήπεδο. Θα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, γιατί πριν από λίγες ημέρες γιορτάσαμε την σίγουρη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League και τώρα είμαστε εδώ για μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση».

Την τακτική που εκτιμά πως θα ακολουθήσει η Αντβέρπ: «Δεν ξέρω! Μακάρι να το ήξερα! Θα αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα. Μια ομάδα που, όταν έμεινε με 10 παίκτες, άλλαξε το σύστημά της και τα πήγε πολύ καλά. Αμύνθηκε με πολλούς παίκτες, αυτό όμως δεν αντιστοιχεί στον τρόπο παιχνιδιού της.

Πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι με ποδοσφαιρική ευφυία, πάθος και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι ούτε αδύνατο. Εμείς καταφέραμε να βρισκόμαστε εδώ, επειδή βάλαμε δύο γκολ σε πέντε λεπτά (με Ντιναμό Ζάγκρεμπ), στον τελικό Κυπέλλου μείναμε με 10 παίκτες και βάλαμε δύο γκολ, άρα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε».

Το ότι η ομάδα του βρίσκεται πίσω στο σκορ σε όλα τα επίσημα παιχνίδια στη νέα περίοδο: 
«Κάποιες καταστάσεις θα μπορούσαμε να τις αποφύγουμε. Εγώ εκτιμώ πολύ ότι σε όλα τα ματς χρησιμοποιήσαμε το ίδιο σύστημα, με το οποίο πήραμε πρωτάθλημα και κύπελλο. Επίσης, σε κανένα ματς δεν είδα ποδοσφαιριστή να χαλαρώνει. Αλλά μιλάμε για ποδόσφαιρο.

Με μία φάση μπορείς να βάλεις γκολ ή να δημιουργήσεις 30 ευκαιρίες όπως εμείς (σ.σ. εναντίον του Πανσερραϊκού) και να μην σκοράρεις. Έχω ένα χρόνο εδώ και διαπιστώνω ότι, όταν κερδίζουμε με ρωτάνε οι δημοσιογράφοι και με κοιτάζουν στα μάτια, ενώ, όταν χάνουμε, κάποιοι δεν με κοιτάνε!

Εμείς θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση, την ίδια αγάπη. Εγώ βλέπω πάντα τα θετικά. Στη ζωή, όταν βλέπεις τα πράγματα αρνητικά, προσελκύεις και τα αρνητικά».

Το μήνυμά του στον κόσμο της ομάδας: «Το μήνυμα είναι το ίδιο που λέω πάντα: ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης. Πήραμε ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο όλοι μαζί και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Έχει ενέργεια αυτός εδώ ο χώρος.

Θα πρέπει να υπάρχει ακριβώς όπως την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στο γήπεδο. Δείξαμε ότι είμαστε διαφορετικοί, δίνοντας μάχες σε πολλά μέτωπα στην περσινή σεζόν. Έχουμε μια ομάδα ανταγωνιστική που φοράει και τιμάει αυτή τη φανέλα».

Από τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης στη συνέντευξη Τύπου παρέστη ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο οποίος σχολίασε ότι θα είναι «ένα πάρα πολύ σημαντικό ματς. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, αλλά θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε και να παίξουμε στο Champions League, γιατί είναι ένα όνειρο για εμάς».

Και πρόσθεσε: «Παίζουμε καλά, δημιουργούμε ευκαιρίες, αλλά δεν τις κάνουμε γκολ. Πρέπει να έχουμε υπομονή, όλοι όσοι βρίσκονται στο γήπεδο να δείξουν υπομονή, γιατί δείξαμε και απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε ακόμα και την τελευταία στιγμή. Να πιστέψουν σε εμάς και στο τέλος θα τα καταφέρουμε».