Skip to main content

Η FIFA πιέζει για 15ετή αποκλεισμό του Ρουμπιάλες

REUTERS/Hannah Mckay

Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έχει τιμωρηθεί με αναστολή καθηκόντων για 90 ημέρες από την πειθαρχική επιτροπή του ανώτατου οργάνου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Το (απαράδεκτο) φιλί του προέδρου της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Λουίς Ρουμπιάλες στην Τζένι Ερμόσο, παίκτρια της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας, έχει προκαλέσει παγκόσμιο χάος, συσκοτίζοντας εν μέρει την ιστορική νίκη της ιβηρικής Εθνικής.

Όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα Daily Mail, η ιστορία κατέληξε και στο τραπέζι της FIFA, η οποία φέρεται να μελετά να απομακρύνει τον Ρουμπιάλες από τον κόσμο τού ποδοσφαίρου για 15 χρόνια.

Ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας δεν παραιτήθηκε, έστω κι αν απέτυχε η προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση όλων των ισπανικών αρχών, που δεν δίστασαν να του επιτεθούν.

Επί του παρόντος, ο Ρουμπιάλες τέθηκε σε αναστολή από τη θέση του για 90 ημέρες με απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA. Αλλά πριν λάβει την αναστολή, ο Ρουμπιάλες ανέθεσε στους αξιωματούχους της ομοσπονδίας να καταγγείλουν την ισπανική κυβέρνηση για παρέμβαση.

Αυτό απαγορεύεται από τους κανόνες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και οδήγησε σε αίτημα προς την UEFA για να αποκλειστούν ισπανικοί σύλλογοι και Εθνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το αίτημα απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, αλλά αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που θα μπορούσε να απασχολήσει τη FIFA αν η Ισπανική Ομοσπονδία δεν αποδεχτεί έναν μακροχρόνιο αποκλεισμό του Ρουμπιάλες.

naftemporiki.gr