Skip to main content

Στα πλέι οφ του Europa League με υπογραφή Αλεξανδρόπουλου ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» απέσπασαν ισοπαλία 1-1 στο Βέλγιο από την Γκενκ χάρη στο γκολ του νεαρού άσου και θα διεκδικήσουν θέση στους ομίλους με αντίπαλο τη σερβική Τσουκαρίτσκι.

Ο Ολυμπιακός δοκιμάστηκε στο Βέλγιο απέναντι στη Γκενκ, της οποίας είχε επιβληθεί με 1-0 στο Φάληρο την περασμένη Πέμπτη, αλλά με το πρώτο γκολ του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στα «ερυθρόλευκα», στις καθυστερήσεις της συνάντησης, πήραν ισοπαλία με 1-1 και προκρίθηκαν στα πλέι οφ του Europa League.

Πλέον, η πειραϊκή ομάδα καλείται να υπερκεράσει και το εμπόδιο της σερβικής Τσουκαρίτσκι για μια θέση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Στο πρώτο ημίχρονο η πειραϊκή ομάδα αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 31΄ από το πέναλτι που εκτέλεσε εις διπλούν ο Πέιντσιλ, ο οποίος είχε ανατραπεί από τον Φρέιρε.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο «παθών», με τον Πασχαλάκη να αποκρούει και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι αλλά τον διαιτητή να δείχνει επανάληψη επειδή ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν πατούσε τη γραμμή της εστίας.

Με τον Αλεξανδρόπουλο να περνάει στη θέση του Ζοάο Καρβάλιο στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προσπάθησε να βελτιώσει την κυκλοφορία, αλλά η ομάδα του συνέχισε να είναι μέτρια.

Η αποβολή του Πέιντσιλ με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 65΄ για κλωτσιά στον Κίνι μετά από φάουλ που του έκανε ο Ισπανός μπακ άλλαξε τις ισορροπίες και ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει και να δημιουργεί ευκαιρίες.

Τελικά η πίεση των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Αλεξανδρόπουλο να κλέβει την μπάλα, να πλασάρει και να τη στα δίχτυα για το 1-1.

Η φάση ελέγχθηκε στο VAR για περίπου 30΄΄ και αποφασίστηκε πως το γκολ είναι έγκυρο. Στο 90΄+10 αποβλήθηκε και ο Ροντινέι, αλλά αυτό δεν είχε πια σημασία…

Να σημειωθεί ότι με την πρόκριση επί της Γκενκ ο Ολυμπιακός διασφάλισε, στο χειρότερο γι΄ αυτόν σενάριο, μια θέση στους ομίλους του Conference League.