Skip to main content

Ένα γκολ έφτανε στον Άρη…

Οι «Κίτρινοι» νίκησαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 1-0 την Αραράτ Αρμένια και προκρίθηκαν στο γ΄ προκριματικό γύρο του Conference League, σε συνδυασμό με το 1-1 στο Ερεβάν.

Το τέρμα του Φαμπιάνο στο 80ό λεπτό της αναμέτρησης με την Αραράτ Αρμένια αρκούσε για να δώσει στον Άρη την πρόκριση στο γ΄ προκριματικό γύρο του Conference League.

Οι Θεσσαλονικείς επιβλήθηκαν 1-0 της αντιπάλου τους στη ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης» και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου παιχνιδιού είναι εκείνοι που θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση τη Ντιναμό Κιέβου, στις 10 και 17 Αυγούστου, με πρώτο παιχνίδι στο Βουκουρέστι.

Η ομάδα του Απόστολου Τερζή δεν έφτασε σε υψηλό επίπεδο απόδοσης αλλά πέτυχε το ζητούμενο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που όχι μόνο δεν φοβήθηκε το παιχνίδι αλλά ζήτησε και πράγματα απ΄ αυτό.

Μάλιστα, στο 18΄ από βαθιά μπάλα του Αλεμάο ο Γένε έφυγε στην πλάτη του Οντουμπάτζο αλλά απέτυχε να «κρεμάσει» τον Κουέστα, στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, με τον Άρη να απειλεί στο 24΄ με σουτ του Πάλμα, που έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ερμάκοβ.

Ο τερματοφύλακας της Αραράτ είπε «όχι» στις προσπάθειες των Φαμπιάνο (51΄) και Μορόν (53΄) και στο 70΄ ο Γένε παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Κουέστα με ένα μακρινό σουτ.

Και αφού ο Πάβιτσιτς αστόχησε από το ύψος του πέναλτι στο 77΄, στο 80΄ ο Φαμπιάνο κατάφερε να βγει από τα μαρκαρίσματα και να νικήσει με κεφαλιά τον Ερμάκοβ για το 1-0, στη σέντρα του Πάλμα, δίνοντας τη νίκη-πρόκριση στον Άρη.