Skip to main content

Βλάχος: Δείξαμε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας

Ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας πόλο των Ανδρών εξήρε την προσπάθεια των διεθνών και δήλωσε αισιόδοξος γι΄ ανάλογη συνέχεια.

Μετά τη νίκη επί του Μαυροβουνίου, που φέρνει την Εθνική Ανδρών στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε πως οι παίκτες του έδειξαν χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, που την κάνει δικαιωματικά να σκέφτεται μία θέση στο βάθρο της διοργάνωσης.

«Καταρχάς, συγχαρητήρια στα παιδιά. Δείξαμε τρομερό χαρακτήρα, πάθος, τρομερές άμυνες και ακόμη και στη μεγάλη πίεση του τρίτου οκταλέπτου από το Μαυροβούνιο αντέξαμε και τελικά κερδίσαμε. Δείξαμε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας», σχολίασε αρχικά.

«Ήταν ο αρχικός μας στόχος εδώ να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στο γκρουπ, το καταφέραμε και ο επόμενος ήταν να μπούμε στην τετράδα. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε», πρόσθεσε.

«Βάλαμε δύο γκολ μετά από τρομερή συνεργασία των παικτών, νομίζω η άμυνα του Μαυροβουνίου ήταν πολύ καλή και εμείς λίγο πιο διστακτικοί από όσο έπρεπε αλλά συμβαίνει αυτό. Νομίζω πως βελτιώθηκαν τα ποσοστά μας στον παίκτη λιγότερο. Στο τέλος μένει το κρίσιμο, αυτό που ζητήσαμε και που θέλαμε, αυτό μένει, μένει η νίκη. Ηρεμία τώρα, συγκέντρωση, περιμένουμε τον αντίπαλο και θα δώσουμε την ψυχή μας».

Στην ερώτηση αν ο ίδιος προτιμά την Ιταλία ή τη Σερβία για επόμενο αντίπαλο, ο Βλάχος απάντησε: «Προτιμώ την Ελλάδα όπως σήμερα και λίγο καλύτερη. Αυτή είναι η προτίμησή μου».

Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, ο διεθνής αμυντικός Δημήτρης Σκουμπάκης που πέτυχε το νικητήριο γκολ, είπε από την πλευρά του:

«Έτυχε και βρέθηκα εγώ σ΄ αυτή τη θέση και έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Η Εθνική αξίζει να βρίσκεται ψηλά, στην κορυφή του κόσμου και γι΄ αυτό παλεύουμε. Ακολουθεί ένα επίσης δύσκολο παιχνίδι, θα επιδιώξουμε να το κερδίσουμε για να πάμε τελικό».