Skip to main content

Νίκη Φερστάπεν και στην Ουγγαρία

REUTERS/Marton Monus

Ο Ολλανδός σημείωσε την έβδομη συνεχή επιτυχία, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε ρεκόρ για την ομάδα του (Red Bull), που κατέγραψε 12 διαδοχικές νίκες.

Ο Μαξ Φερστάπεν πρώτευσε (και) στο Γκραν Πρι της Ουγγαρίας, ενδέκατο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, κατακτώντας την ένατη νίκη για το 2023 και έβδομη στη σειρά.

Στη δεύτερη θέση ήταν ο Λάντο Νόρις (McLaren) και στην τρίτη ο άλλος οδηγός της Red Bull, Σέρχιο Πέρες, που προσπέρασε τον Λιούις Χάμλιτον, ο οποίος είχε ξεκινήσει στην pole position με τη Mercedes.

Στην έβδομη και όγδοη θέση ήταν οι Ferrari του Σαρλ Λεκλέρ (είχε ποινή 5΄΄) και του Κάρλος Σάινθ, ενώ μετά τον τέταρτο Χάμιλτον είχαν τερματίσει οι Όσκαρ Πιάστρι (McLaren) και Τζορτζ Ράσελ (Mercedes)Η επιτυχία του Φερστάπεν επέτρεψε στη Red Bull να σημειώσει νέο ρεκόρ συνεχόμενων νικών στη Formula 1.

Με 12 πρώτες θέσεις, έντεκα φέτος και μία στον τελευταίο αγώνα του 2022, η αγγλοαυστριακή ομάδα κατέρριψε μετά από 35 χρόνια το ρεκόρ που ανήκε στη McLaren από το 1988, όταν σταμάτησε στις 11 με τους θρυλικούς Άιρτον Σένα και Αλέν Προστ.