Skip to main content

Η Πολωνία απαγόρευσε την είσοδο στην Ρωσίδα Ζβονάρεβα

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, η τενίστρια περιλαμβάνεται στη λίστα των «ανεπιθύμητων».

Η Ρωσίδα τενίστρια Βέρα Ζβονάρεβα δεν έλαβε άδεια εισόδου στην Πολωνία, όπου θα συμμετείχε σε τουρνουά της WTA, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. «Στις 21 Ιουλίου, Πολωνοί συνοριοφύλακες εμπόδισαν την Ρωσίδα τενίστρια να εισέλθει στην Πολωνία», αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση.

«Η Βέρα Ζβονάρεβα προσπαθούσε να εισέλθει στη χώρα μας με βίζα που της είχε χορηγήσει η Γαλλία, μέσω πτήσης από το Βελιγράδι», διευκρινίζεται.

Οι πολωνικές αρχές δήλωσαν ότι η αθλήτρια, η οποία επρόκειτο να συμμετάσχει στο τουρνουά WTA της Βαρσοβίας που ξεκινά τη Δευτέρα (24/7), καθηλώθηκε στην περιοχή διέλευσης του αεροδρομίου της Βαρσοβίας και ακολούθως πήρε πτήση για την Ποντγκόριτσα.

Σύμφωνα με το πολωνικό υπουργείο, η 38χρονη Ζβονάρεβα βρίσκεται στη λίστα των «ανεπιθύμητων» ατόμων για τις πολωνικές αρχές.

«Η Πολωνία αντιτίθεται σθεναρά στο καθεστώς των (σ.σ. Προέδρων Ρωσίας και Λευκορωσίας) Πούτιν και Λουκασένκο, μη επιτρέποντας σε άτομα που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις της Ρωσίας και της Λευκορωσίας (στην Ουκρανία) να εισέλθουν στη χώρα μας», καταλήγει η πολωνική δήλωση.

naftemporiki.gr