Skip to main content

Στην Άρσεναλ ο Ντέκλαν Ράις

Οι Λονδρέζοι επισημοποίησαν την απόκτηση του Άγγλου διεθνή μέσου από τη Γουέστ Χαμ με πολύ μεγάλο ποσό.

Η πολυαναμενόμενη εδώ και πολλές εβδομάδες μεταγραφή έλαβε πλέον επίσημη υπόσταση: ο Ντέκλαν Ράις είναι παίκτης αποχαιρέτησε τη Γουέστ Χαμ κι εντάχθηκε στην Άρσεναλ.

«Καπαρωμένος» ήδη από καιρό, ο 24χρονος διεθνής μέσος ολοκληρώνει μια εντυπωσιακή μεταγραφική περίοδο στην ομάδα του Λονδίνου μετά τις αφίξεις και των Κάι Χάβερτς, Γιούριεν Τίμπερ.

Για να τον φέρουν στα βόρεια της αγγλικής πρωτεύουσας, οι ένοικοι του «Εμιρέιτς» ξόδεψαν τουλάχιστον 116 εκατομμύρια ευρώ, συν 6 σε μπόνους, ποσό-ρεκόρ για μεταγραφή μεταξύ αγγλικών ομάδων.

A new chapter begins. pic.twitter.com/ha5Btd8I2h

«Ο Άγγλος διεθνής Ντέκλαν Ράις ήρθε μαζί μας από τη Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ με μακροχρόνιο συμβόλαιο. Ο 24χρονος μέσος έχει ήδη αρκετή εμπειρία, με 245 συμμετοχές στα ανώτερα στελέχη των “Σφυριών” και 43 συμμετοχές με τα “Τρία Λιοντάρια” (σ.σ. την Εθνική Αγγλίας)», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Άρσεναλ.

Ο Ράις ξεκίνησε στα τμήματα υποδομής της Τσέλσι, προτού ενταχθεί στην ακαδημία της Γουέστ Χαμ το 2014, ενώ υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο ένα χρόνο αργότερα.

Την τελευταία μέρα της περιόδου 2016-17, ο 18χρονος τότε παίκτης έκανε ντεμπούτο στην ανδρική ομάδα και γρήγορα έγινε αναπόσπαστο μέλος της για τις επόμενες έξι σεζόν.

Χρίστηκε αρχηγός του συλλόγου τον Μάιο του 2022 και οδήγησε τους Hammers στον τίτλο του Γιουρόπα Λιγκ τον Ιούνιο του 2023, αναδειχθείς παίκτης της σεζόν από την UEFA, ενώ με την Εθνική συμμετείχε στο Euro 2020 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

naftemporiki.gr