Skip to main content

Αλμέιδα: Το ελληνικό πρωτάθλημα ξανάγινε ενδιαφέρον

Ο τεχνικός του νταμπλ της Ένωσης μίλησε στο κανάλι της ΑΕΚ για την περασμένη περίοδο και τις προκλήσεις αυτής που έρχεται.

Την ανασκόπηση της περυσινής περιόδου και την οριοθέτηση των στόχων της νέας έκανε ο Ματίας Αλμέιδα, μιλώντας εφ΄ όλης της ύλης στο κανάλι της ΑΕΚ.

Ο Αργεντινός προπονητής αναφέρθηκε στις κομβικές για την Ένωση στιγμές της περασμένης Σούπερ Λίγκας, υπογραμμίζοντας πως είχε εξαρχής προαίσθημα πως κάτι θετικό θα προέκυπτε.

«Δεν είχα αμφιβολία ότι κάτι καλό ερχόταν, ότι θα ερχόταν μία αλλαγή αλλά ήξερα ότι θα χρειαζόταν χρόνος. Εδώ, με αυτό που συνέβη χάρη στους παίχτες, χάρη στη διοίκηση, στη στήριξη από τον κόσμο μας, στη δουλειά μας, σ’ αυτήν την ένωση που ψάχνω μονίμως, το αποτέλεσμα ήταν να έρθει γρήγορα», εξήγησε.

Ο Αλμέιδα θυμήθηκε την ήττα από τον Βόλο («είχαν φτάσει μόλις δύο φορές στην εστία μας»), ενώ για τον τίτλο υπενθύμισε ότι «από τον Δεκέμβριο επαναλάμβανα ότι θα παιχτεί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του τελευταίου αγώνα».

Και πρόσθεσε: «Το ελληνικό πρωτάθλημα κατάφερε και πάλι να γίνει ένα πρωτάθλημα πραγματικά ενδιαφέρον γιατί έφτασε μέχρι το τέλος να υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα σε πολλές ομάδες».

Για τον «περίφημο» αγώνα του Περιστερίου που αναβλήθηκε λόγω αντικανονικών διαστάσεων της εστίας, ήταν κατηγορηματικός: «Αν υπάρχουν κανονισμοί αυτό είναι υπέρ του ποδοσφαίρου. Κι εμείς πήγαμε και ξαναπαίξαμε το παιχνίδι. Αλλά έδειχναν τη μεζούρα σε πολλά γήπεδα, όμως σε κάποια άλλα σε γήπεδα πετούσαν τη μπάλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, περισσότερο από μία. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι και φολκλόρ, το αντιλαμβάνομαι έτσι».

Όσο για τις κατηγορίες εναντίον της Ένωσης για εκείνο το παιχνίδι; «Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που δεν κολλάει στον κόσμο του αθλητισμού. Επίσης, τώρα που το σκέφτομαι ίσως θέλουν να αποκτήσουν ρόλο πρωταγωνιστή και να γίνουν αναγνωρίσιμοι με κάποιον τρόπο. Και πιστεύω κάτι στη ζωή: “Ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω”».

Ο «Πελάδο» δεν μπορούσε να αφήσει εκτός αναφοράς την αγωνιστική των πλέι οφ που, ουσιαστικά, έκρινε τον τίτλο. Στον εκτός έδρας αγώνα με τον Άρη, ο Αλμέιδα «δεν άκουγα ούτε ρώταγα για το άλλο παιχνίδι. Το παιχνίδι που ήταν αντίπαλοι ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό ήταν ένα παιχνίδι όπου υπήρχαν πολλές αμφιβολίες κι ο Ολυμπιακός έπαιξε ως όφειλε να παίξει».

Για τον τελικό του Κυπέλλου αποθέωσε τους παίκτες του: «Είναι μια απάντηση στο τι ήμασταν ως ομάδα. Ήταν στιγμές που τους είχα πει ότι αν έχω επτά ποδοσφαιριστές θα έπαιζα. Ήξερα ότι μπορούσαμε να το καταφέρουμε».

Τα περυσινά, πάντως, είναι πια παρελθόν και ο Αργεντινός κοιτάζει στο μέλλον: «Ό,τι καταφέραμε είναι, πλέον, στο αρχείο, φυλαγμένο και δικό μας. Τώρα, η πρόκληση είναι να τα πάμε καλά στην Ευρώπη και να συνεχίσουμε να έχουμε μια ΑΕΚ ανταγωνιστική, που θα παλέψει μέχρι τέλους για τους στόχους της όπως έκανε την προηγούμενη περίοδο».