Skip to main content

Στο στόχαστρο της Red Bull η Μόντσα

Η πολυεθνική, ήδη ιδιοκτήτρια εταιρεία των Σάλτσμπουργκ και Λειψία, ενδιαφέρεται για τον τελευταίο σύλλογο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο σύλλογος της Μόντσα βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών φημών για επικείμενη αλλαγή ιδιοκτησίας, μετά τον θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του ο «Καβαλιέρε» προσπαθούσε να εγγυηθεί ένα ασφαλές μέλλον για την ομάδα της Λομβαρδίας, την οποία απόκτησε όταν ακόμα έπαιζε στη Γ΄ Εθνική, το 2018, και την ανέβασε για πρώτη φορά στην Ιστορία της στη Serie A.

Όπως αναφέρει η σημερινή (9/7) έκδοση του Libero, μετά την απώλεια του πρώην πρωθυπουργού οι φήμες για πώληση του συλλόγου γίνονται όλο και πιο επίμονες.

Από τη Fininvest, την εταιρεία χαρτοφυλακίου της οικογένειας Μπερλουσκόνι, με τη Μαρίνα και τον Πιερ Σίλβιο Μπερλουσκόνι να μοιράζονται τον έλεγχο της πλειοψηφίας, η βούληση για αποχώρηση από τον κόσμο του ποδοσφαίρου είναι πάντα υπαρκτή, αλλά χωρίς βιασύνη.

Εν ολίγοις, οι Μπερλουσκόνι δεν θα είναι πλέον οι ιδιοκτήτες της Μόντσα όταν θα υπάρξει ένας σοβαρός και αξιόπιστος αγοραστής, που θα μπορεί να εγγυηθεί ένα επιτυχημένο μέλλον για τους «Μπιανκορόσι». Μέχρι τότε η διοίκηση περνά εξ ολοκλήρου στα χέρια του Αντριάνο Γκαλιάνι.

Πάντοτε σύμφωνα με το Libero, ο Έλληνας επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ, Ευάγγελος Μαρινάκης, έχει φύγει από το προσκήνιο (ή τουλάχιστον «γλίστρησε» στο παρασκήνιο, σημειώνεται στο άρθρο), την ώρα που προέκυψε ένα άλλο όνομα, πολύ γνωστό στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για τον όμιλο Red Bull που, μετά τις επιτυχίες στη Formula 1, κατάφερε να πράξει το ίδιο και στο λαοφιλέστερο των αθλημάτων, με τρανά παραδείγματα τη Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία και τη Λειψία στη Γερμανία.

Προφανώς βρισκόμαστε ακόμα στο πεδίο των υποθέσεων με την πολυεθνική, με παγκόσμιο τζίρο σχεδόν 10 δισ. ευρώ, η οποία όμως θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί διάφορους παράγοντες, καλωσορίζοντας τη στο αθλητικό χαρτοφυλάκιό της.

Αναφορικά με τη Formula 1, μια συνέργεια μεταξύ του ποδοσφαιρικού συλλόγου και της κοντινής ομώνυμης πίστας, όπου οι Red Bulls αγωνίζονται κάθε χρόνο, δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Επίσης, το μοντέλο της Red Bull με ανιχνευτές ταλέντων που στη συνέχεια μεταπωλήθηκαν σε σημαντικές τιμές, χωρίς να ξεχνάμε την αθλητική αξία τους, θα μπορούσε επίσης να «παντρευτεί» τέλεια με τη Μόντσα και το ιταλικό πρωτάθλημα, όπως συνέβη με την Αταλάντα που έπαιξε τρία συνεχή χρόνια στο Champions League, φτάνοντας στα προημιτελικά το 2019-20.

Μιλώντας για τη Μόντσα, ο Πιερ Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε: «Αν ο ποδοσφαιρικός σύλλογος αλλάξει χέρια, θα είναι εξαιρετικά χέρια για να συνεχίσει καλύτερα το όνειρο του μπαμπά».

Με λίγα λόγια μια σχεδόν βέβαιη απεμπλοκή, που όμως δεν θέλει να είναι βιαστική και χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον του τελευταίου επιτυχημένου δημιουργήματος του ιδρυτή της Forza Italia.

Ωστόσο, ο φάκελος «Μόντσα» δεν έχει φτάσει μόνο σε ευρωπαϊκά τραπέζια αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμα και σε ορισμένες αραβικές χώρες, ιδιαίτερα στη Σαουδική Αραβία.

Σε κάθε περίπτωση το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι κάτι που φαίνεται να έχει πετύχει η Μόντσα, προφανώς χάρη στα αποτελέσματα που κατέγραψε το νικητήριο ζεύγος των Μπερλουσκόνι-Γκαλιάνι.

naftemporiki.gr