Skip to main content

Ιδρύθηκε το τουρνουά «Σίλβιο Μπερλουσκόνι»

Οι δύο μεγάλοι ποδοσφαιρικοί έρωτες του «Καβαλιέρε», Μίλαν και Μόντσα, θέλουν να τιμήσουν και να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη του Ιταλού Προέδρου.

Μίλαν και Μόντσα ανακοίνωσαν την απόφαση να ιδρύσουν το τουρνουά «Σίλβιο Μπερλουσκόνι», έναν φιλικό αγώνα που θα παίζουν κάθε χρόνο οι δύο αγαπημένοι σύλλογοι του αείμνηστου Ιταλού Προέδρου.

Η πρώτη διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 8 Αυγούστου, στο U-Power Stadium της Μόντσα με ώρα έναρξης στις 22:00, ενώ τις επόμενες σεζόν θα υπάρξει εναλλαγή των γηπέδων των δύο συλλόγων.

Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να τιμήσει και να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του «Καβαλιέρε», ο οποίος έγραψε ανεξίτηλες σελίδες στην ιστορία και των δύο συλλόγων.

Ιδιοκτήτης της Μίλαν για 31 χρόνια, από το 1986 έως το 2017, με παλμαρέ 29 τρόπαια: 8 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο Ιταλίας, 7 Σούπερ Καπ Ιταλίας, 5 Champions League, 2 Διηπειρωτικά Κύπελλα, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA και 5 Σούπερ Καπ Ευρώπης, ο Μπερλουσκόνι υπήρξε ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος στην ιστορία των «Ροσονέρι».

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 ο όμιλος Fininvest απόκτησε τη Μόντσα, που εκείνη την εποχή έπαιζε στη Serie C (Γ΄ Εθνική). Στις 8 Ιουνίου 2020 ο σύλλογος επέστρεψε στη Serie B, μετά από 19 χρόνια, και στις 29 Μαΐου 2022 κατάκτησε την πρώτη ιστορική άνοδο στη Serie A.

Στα «σαλόνια» του ιταλικού ποδοσφαίρου η Μόντσα έκανε μια πολύ καλή σεζόν, καθώς εξασφάλισε την παραμονή έξι αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, τερματίζοντας στην 11η θέση με 52 βαθμούς, την καλύτερη για νεο-προβιβασμένη ομάδα και από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.